Black Sails 1×01

A Spartacus végeztével húzósorozat nélkül maradt a Starz, és nem titkolták, hogy a most induló kalózos sorozattal kívánják betölteni a gladiátorok után maradt űrt. Szerencsére a Black Sails nem csak egy Spartacus utánérzésnek tűnik. Ugyan megtalálhatóak voltak a pilotban a Spartacus egyes védjegyei (vér és meztelenség), de úgy tűnik, hogy nem kell majd nagyon összehasonlítanunk a két produkciót.

Black Sails  1×01

Természetesen a Black Sails is egy történelmi sorozat, csak itt éppen már a 18. század elején járunk, amikor a Karib-tenger volt az újkori kalózok igazi otthona. A sorozat központi karaktere Flint kapitány, akinek egy hatalmas zsákmány megszerzése lebeg a szeme előtt. A folytatásban csak enyhén leszek spoileres.

A bő egy óra alatt megismerkedünk a többi szereplővel is, nagy vonalakban vázolják a történetet, és kapunk egy kis kóstolót abból, hogy mi is vár ránk, ha maradunk a folytatásra.

Black Sails  1×01

Úgy érzem, hogy most még csak alapoztak, így messzemenő következtetéseket nem nagyon tudnék levonni. A szereplőgárda nem rossz, de egyelőre egyiküknek sincs túl nagy karizmája. Toby Stephens jó választásnak tűnik Flint kapitány szerepére. Hannah New inkább csak szép. Egy rész alapján nem tudta velem elhitetni, hogy egy erős nő lenne, aki kézben tud tartani egy ilyen vállalkozást.

A karakterekről tehát nem túl sokat tudtunk még meg. Meglátjuk, hogy milyenek lesznek az arányok. Az biztos, hogy lesz akció és intrika is. Utóbbi nagymestere lehet Nassau főkurvája, aki a sorozat szőkeségével se rest összemelegedni.

Black Sails  1×01

Összességében egy korrekt alapozást láthattunk, amelyben felvázolták a történet fő irányát, a karaktereket bemutatták, szóval elindult a kaland. 6/10-et tudok kiosztani erre a kezdésre. Egyelőre kevesebb az erőszak és a meztelenség, mint a Spartacusban, ami nem feltétlenül hátrány, mivel a gladiátoroknál néha már nagyon túlzásba vitték az öncélúságot.

Black Sails  1×01

Ki kell még emelnem a képi világot, ami nagy meggyőző volt. Azt hiszem, hogy a látványban nem kell majd csalódnunk. Bízom benne, hogy a folytatás csak jobb lesz a bevezetésnél, és akkor egy igazán jó kalandban lesz részünk. Az alapok adottak, innen már csak az írókon múlik a dolog.

Kategória: sorozat
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) Black Sails 1×01 bejegyzéshez

  1. symor szerint:

    Feketeszakáll azért poén volt 🙂

    Bevezető epizódnak nagyon jó volt, ha nem is kiemelkedő.

  2. Messor On Kryel szerint:

    Feketeszakáll! 😀
    Egyébként nem volt rossz ez a pilot, kiváncsi vagyok merre indul tovább a dolog. Egyenlőre nem látok benne annyit, hogy 1-2 évadnál tőbbre vigye.

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .