The 100: véget ért a 2. évad

Nyáron daráltam az első évadot, ami egészen élvezetes volt, és a második szezon se okozott csalódást. Sőt! Még pozitívabb is lett az összkép. Tudom, hogy az évad elején nem mindenkinek jött be a sok történetszál, de az események előrehaladtával ezek – egy kivételével – mind visszatérek a főszálhoz, hogy a végén egy ütős fináléval búcsúztassák ezt az eseménydús szezont.

The 100 2×16

A sorozatnak nagy erénye a lendületes történetvezetés és az egész jól kidolgozott karakterek. A legtöbb epizód szinte elrepült, mivel mindig volt mivel kitölteni a játékidőd, nem futottak az írók fölösleges köröket, és egyelőre nem estek az önismétlés csapdájába sem.

A negatívumok között kell megemlítenem a klisés megoldásokat, amelyekből azért jó pár akadt, és helyenként előfordultak kifejezetten megmosolyogtató húzások is, de ezek az összképet csak picit rondították el.

The 100 2×16

A The 100 remek kis sorozat lett a második évadra, amely nem akarja megújítani a műfajt, nem lesz belőle igazi klasszikus, de szórakoztatni nagyon tud. A fináléban pedig olyat léptek az írók, amire nem nagyon lehet példát találni. Innentől már spoileresen folytatom.

Clarke korábban is a legfontosabb karakter volt, de az elmúlt részekben nagyon szépen erősítették az ő személyiségét az írók. Igazi felelős és könyörtelen vezetővé vált, aki mindent megtett az övéiért. Ezzel pedig komoly erkölcsi kérdéseket is feszegetett a The 100, és bizony ilyen dilemmákat nem minden sorozatban tapasztalhatunk. A legtöbb sorozatban részeket vacakoltak volna egy-egy húzósabb kérdéssel, de itt nem.

Az idősebb Wallace-t simán kinyírta Clarke, és aztán a népirtástól se riadt vissza, ami azért elég komoly húzás volt az íróktól. Erre mondom én azt, hogy nem mindennapi eseményeket produkált a finálé, és ez a fejlemény minimum megkérdőjelezhető cselekedet, amit nem lehet két szóval elintézni, és a következő évadra is komoly hatással lesz Clarke tette. Nem véletlenül indult el külön utakon a leányzó.

The 100 2×16

Meddig mehet el egy ember, hogy megvédje a társait? A kérdés nem egyszerű, hiszen mindkét oldalon voltak ártatlanok, és ha belegondolunk abba, hogy a sugárzás ártatlan gyerekekkel is végzett, akiknek semmi közük nem volt a konfliktushoz… Merész és elgondolkodtató.

A főszál mellett akadt még egy érdekesebb mellékszál, ami szintén a fináléban érte el a célig, és azt hiszem, hogy erre a húzásra nem nagyon számíthattunk. Jaha találkozott egy mesterséges intelligenciával, amely majd komoly problémákat okozhat a folytatásban.

Mount Weather lakóival ugyan leszámoltak, de nem biztos, hogy egy túlélővel sem fogunk találkozni a harmadik évadban. Aztán ott vannak Lexa emberei is, akikkel most nem harmonikus a kapcsolat, de nem tudhatjuk, hogy mit hoz a jövő.

The 100 2×16 04

A The 100 2. évada egy egész jó évadot produkált, amiben ugyan akadtak klisés húzások, de ezek eltörpültek a lendületes történetvezetés és a bátor húzások mellett. Egyelőre az írók jól tartják a kezükben ezt a történetet, és a karakterekre se igazán lehet panaszunk. Talán a felnőtteknek lehetne egy kissé több teret engedni a folytatásban, mert azért az nem annyira életszerű, hogy mindent a tinik tartanak a kezükben. 8/10 jár a fináléra, az egész évadot pedig 7/10-re értékelem. Csak így tovább!

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.