Ex Machina

Nem hiszem, hogy túl sok embernek csengene ismerősen Alex Garland neve, mivel az Ex Machina az első rendezése. Igaz, forgatókönyvíróként már több neves film (28 nappal később, Napfény)  is kötődik a nevéhez, de a rendezés mégis más. Azt megállapíthatom, hogy elsőre megállta a helyét.

Ex Machina

Az Ex Machina a mesterséges intelligencia témakörét boncolgatja, ami még mindig eléggé népszerű téma a filmvilágban. Caleb (Domhnall Gleeson) azt az izgalmas feladatot kapja a főnökétől (Oscar Isaac), hogy tesztelje le az új alkotását, ami egy női testbe zárt MI. Ki kell derítenie, hogy Eve Ava (Alicia Vikander) valóban rendelkezik-e intelligenciával. Erről szól a történet.

A film egy zárt térben játszódik, ahol csak pár szereplőt követhetünk figyelemmel a kísérlet alatt, de ez a minimalizmus nem ment a minőség rovására, mivel a forgatókönyv elég jól sikerült, és így sikerült egy érdekes alkotást rendezni belőle.

A színészek is jól játszottak, de annyira remek alakítást azért nem láthatunk ebben a sci-fiben. Talán csak Alicia Vikander játéka képezhet kivételt, mivel a fiatal svéd színésznő egészen meggyőzően alakította a gépet.

Ex Machina

Az Ex Machina felvet pár filozofikus kérdést a mesterséges intelligencia témakörében (spoileresen lenne miről beszélni), de túl sok újat nem tudott hozzátenni az eddigiekhez. Ettől függetlenül egy érdekes és elgondolkodtató alkotásnak tartom ezt a sci-fit, és mindenképpen ajánlani tudom a megtekintését. Értékelésem: 75%

Reklámok
Kategória: film
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Ex Machina bejegyzéshez

  1. mrtranlehuy szerint:

    A karakter neve Ava nem Eve :))

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.