Bron/Broen 3×08

Régen írtam már erről az európai gyöngyszemről, pedig megérdemelne több figyelmet is a Bron/Broen 3. évada, mivel jelenleg ennél nem nagyon van minőségibb sorozat a sorozatpalettán. A második évad után – Martin kiválásával – változott a felállás, de ez nem volt hatással a sorozat minőségére. Sőt! Talán ez az évad még jobb is, mint az előző.

Bron 3×08

Most, hogy közeleg a finálé, pár spoileres gondolatot azért megkockáztatnék a Bővebben mögött.

Saga a padlón van. Az elmúlt hetekben annyi veszteség érte, hogy már nem tud teljes mértékben a munkájára koncentrálni, aminek meg is lett az eredménye. Hans halála végleg a mélységbe taszította. Meglátjuk, hogy van-e innen visszaút. Sofia Helin játéka még mindig kiváló, de ezt eddig is tudtuk, nincs ebben semmi újdonság.

Bron 3×08

Az még nem állt össze bennem tejesen, hogy az anyja miért is lett öngyilkos. Tényleg így akart bosszút állni a lányán? Ez is egy érdekes mellékszál, de a nyomozás azért jóval izgalmasabban alakul. Most nagyon úgy tűnik, hogy Annika a sorozatgyilkos, de ha ez a feltevés be is bizonyosodik, akkor se tudom elképzelni, hogy egyedül állna a gyilkosságok mögött. Az biztos, hogy a csaj nem százas, de az nehezen lenne hihető a számomra, hogy egyedül ölt volna meg ennyi embert.

Bron 3×08

Emil elvileg tisztázódott, Freddie-ék lelepleződtek, Jeanette a gyilkos karmai közé került, Saga pedig életkedvtől mentesen áll a sínek mellett. Már csak két rész van hátra az évadból, és az atmoszféra nem is nagyon lehetne ennél nyomasztóbb. A svéd-dán Bron/Broen a harmadik évadában is egy kiváló krimi. Minimum 8/10 jár a látottakra.

Kategória: sorozat
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Bron/Broen 3×08 bejegyzéshez

  1. emoken szerint:

    “Sőt! Talán ez az évad még jobb is, mint az előző.” – Sokak szerint (nézők, kritikusok), szerintem is a 3. évad simán kenterbe veri az első kettőt. Ez jelentős részben köszönhető az új karakternek, Henriknek (dán nyomozó, Saga partnere). Nagyon drukkolok annak a 4. évadnak…

    Apropó, ha van alkalmad újranézni egyes jeleneteket, tudom ajánlani, hogy figyeld meg Thure Lindhardt arcjátékát, egyszerűen lenyűgöző. Fun fact: eredetileg szőke, szinte minden filmjében is az, de itt azért lett barna, hogy a) jobban passzoljon a “sötétebb” karakteréhez, b) ne legyen mindkét főszereplő északiasan szőke :-)))

  2. emoken szerint:

    Ja igen, a filmkészítők tavaszra ígérnek döntést azzal kapcsolatban, hogy lesz-e Säsong 4… Nem félek tőle, hogy gyenge sztori lesz, viszont a forgatókönyvíró/rendező azt nyilatkozta, hogy csakis Sofia Helin (Saga) döntésétől függ, mennek-e tovább – ő pedig a történettől tette függővé, rábólint-e majd a felkérésre. Thure Lindhardt előzetesen úgy nyilatkozott, hogy az ő részéről nincs akadálya a folytatásnak. Szóval ezt lehet most tudni…

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .