Válótársak 1×01-02

Jó évük van azoknak, akik – hozzám hasonlóan – nem vetik meg a magyar sorozatokat, hiszen a Válótársak már a hatodik 2015-ös magyar újonc a képernyőkön. Az RTL Klub elég régen próbálkozott utoljára heti sorozattal, de most újra itt van egy ilyen produkció, ami ugyan nem magyar ötlet (holland recept) alapján készült, de az első két rész után ez egyáltalán nem jelent problémát.

Válótársak 1×01

Már azért jár a csatornának a piros pont, hogy mertek kockáztatni, és a jól bevált, de nem túl minőségi napi sorozatok mellett, pénzt áldoztak egy drágább heti sorozatra. Nézettségi szempontból eddig bejött a dolog, a következő hetekben pedig majd elválik, hogy megél-e a magyar tévés ugaron a Válótársak.

A történet középpontjában három férfi (Stohl András, Scherer Péter, Lengyel Tamás) áll, akik kénytelenek elhagyni az otthon melegét, mivel a kapcsolataik – ilyen-olyan okokból kifolyólag – zsákutcába jutottak. Három pasi meg egy félkész kégli – és ez nem disznóság.

Válótársak 1×01

Az RTL rögtön két részt adagolt a nézőknek. Az 1×01 lefektette az alapokat – illetve Stohl András karaktere se tétlenkedett ezen a téren. Számomra picit lassú volt ez az epizód. Igaz, hogy szépen bemutatták a főszereplőket, de a rész felénél már kezdett csökkenni az érdeklődésem.

Az 1×02 viszont már egy fokkal jobban tetszett, aminek azért is örülök, mert alapvetően nem tartoznak a kedvenceim közé az ilyen típusú sorozatok. Szerencsére itt nem csak a dráma fog dominálni, hanem kapunk majd poénokat is, hiszen ez egy dramedy.

Válótársak 1×02

Eddig tetszik a képi és a zenei világ is. A történet nem nagy szám, de ha ügyesen egyensúlyoznak majd a dráma és a komédia mezsgyéjén, akkor nem lesz probléma vele. Két rész alapján a színészi alakítások is rendben vannak. Egyedül Scherer Péternél éreztem azt, hogy picit túljátssza a szerepét.

A karakterek többsége is ígéretes. Kivételként csak Tamarát kell megemlítenem. Balsai Móni karaktere annyira hideg és élettelen, hogy a jelenteit már szinte fájdalmas volt nézni. Két rész alapján kimagaslóan Tamara a legunszimpatikusabb karakter a Válótársakban. Ellenpéldaként pedig Zsófit hoznám, aki igazi mintaanyuka, akit nem becsül meg a férje. Gubás Gabihoz pont passzol ez a szerep.

Válótársak 1×02

Összességében egy picit többet vártam a sorozattól. A pilot csak 5/10-es élmény volt, de az 1×02 már megkapja tőlem a 6/10-et. Ha folytatódik ez a tendencia, akkor egész jó csütörtök esti program lesz a Válótársak. Egyelőre az Aranyélet komolysága jobban fekszik nekem, de ezzel a könnyedséggel sincs igazán problémám. Találkozunk az 1×03 után.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Válótársak 1×01-02 bejegyzéshez

 1. Lengabor szerint:

  Őszinte leszek: le akartam húzni az egészet, mert ha ez sikeres lesz, ennek az lesz a következménye, hogy az import tartalom végképp teljesen kiszorul a főműsoridőből, feltöltik az egész csatornát saját gyártással és minden mást kábelre nyomnak, ahol kényük-kedvük szerint játszanak velük. Én pedig a külföldi alap + magyar szinkron párost jobban kedvelem, mint amikor magyar színészek magyar írók elképzeléseit állítják a tévés “színpadra” a jól ismert manírokkal és izzadtságszaggal. Pontosan ezért meg sem akartam nézni, de ha már a butiklófaszra elcsesztem kétszer 25 percet, akkor úgy volt fair, hogy ennek is adok esélyt. Az a helyzet, hogy nem bántam meg. Nem éreztem rajta azt, amitől a Munkaügyek vagy a Fapad nézhetetlen lett/eleve az volt, sokkal inkább az HBO-s irány felé billent a mérleg nyelve. Nem volt erőltetett, érdekes a történet, helyenként egész vicces is volt, mégsem mondanám azt, hogy kihagyhatatlan élmény. Jocit például egyáltalán nem értem. Stohl karakterénél értem, hogy mi a bibi, Scherer szerepe egy nagyon jó lelkű papucs, amiért sok nő összetenné a két kezét, ehhez képest kifogott egy frigid kurvát és egy ebbe az irányba tendáló lányt. Ott a nőnek kellene elhúznia a búsba, nem neki. Na de Lengyel Tamás karakterének mégis mi a fészkes fene baja van? Van egy jó csaja tán 20 éve, vagy mennyi, aki gyereket akar tőle, ez meg lelép a francba, mert nem tenyészbika. Hát könyörgök! Ez a szál eléggé felcseszett.
  Kap még egy vagy két rész esélyt, aztán meglátjuk. Inkább ez, mint az ÉNB, de ha belegondolok, hogy ennek mi lesz a következménye (már most is látjuk az éjfél utáni időpontokkal és az egyhangúsággal), akkor nem tudom, hogy örüljek-e, illetve, hogy van-e egyáltalán igényem a magyar sorozatokra.

  • Flanker szerint:

   Mindig meg tudsz kicsit lepni :)Természetesen nem szólok bele, mit hogyan nézel. De nekem eszembe se jutna ilyen szempontokat nézni: vagy érdekel egy sorozat ( és van rá időm, ami nincs), vagy nem. És ezek után, vagy tetszik, vagy nem.
   Bármennyire is lesz siker vagy bukás (ezt 1-2-3 hét múlva láthatjuk), ahhoz hogy ilyesmi vegye át a főműsoridős slotokat, még sok idő, és sok pénz kell ,ezek nem fognak csak úgy kinőni a földből 🙂

   • Lengabor szerint:

    A nyilatkozatok alapján egyértelműen ebbe az irányba akarnak elmozdulni. A heti sorozatokban látják a mostani országos tévézés lényegét, illetve a saját gyártás erőltetésében. Ennek vannak racionális okai, elég, ha a nézettségnél maradunk, de érdemes kitérni arra is, hogy mennyire leszólják mostanában az amerikai kínálatot (számukra nem használható, egyre drágább stb.), illetve, hogy az európai alkotások között kevés olyan van, amire szerintük érdemes lenne lecsapni (vagy túl rövidek, vagy túl vontatottak a magyaroknak). Ebből két variáció lehet: 1. siker lesz a Válótársak és nincs gond, jöhet majd egy másik is. 2. Megbukik a Válótársak, de kötik az ebet a karóhoz és lesz más saját. 21:30-ig marha jól működik a gépezet, amit biztosít a Híradó is, az ÉNB is, a BK is. A fél tízes sáv viszont nagyon ingadozó, ráadásul lyukat is képez a csatornán a sok import, hiszen 22:30-tól megint saját gyártás van (a híradó ismétlése, XXI. század, stb.). Éjfél után kezdődik manapság az a sáv, ami valamikor 23 órás volt.
    Nyilván kell idő és pláne pénz ehhez, de amíg A helyszínelők nézettsége ingadozó, a Castle so-so (a Keresem a családom nézettebb!), a Dr. Csontot, ha ismétlik, akkor nem tényező és csak a Szulejmán emelkedik ki, addig én nem mondanám azt, hogy nagyon ragaszkodni kell az importhoz. Ez ízlés szempontjából lehet szomorú is. Egyébként addig jó, amíg a saját szempontjaim szerint látom a dolgokat. Unalmas lenne, ha mindenki ugyanazt szajkózná.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s