Mozivarázs 2.0

2011-ben a régi blogon volt már egy ilyen játék, de azóta a freeblog már elhalálozott, így itt az ideje, hogy újra útjára indítsam ezt a filmes játékot.

A mai naptól kezdve, minden nap lesz egy filmes kérdés, ami a kedvenceitekre irányul majd. Kaptok egy konkrét kérdést, amire kommentben válaszolhattok. A lényeg az, hogy csak egy filmet lehet megnevezni. Valószínűleg ez nem lesz egyszerű feladat, de pont ez a lényeg. Húsz kedvencet bárki fel tud sorolni, de csak egyet… A játék úgy lesz igazán izgalmas, ha nem csak az adott film címét írjátok le, hanem egy rövid (vagy akár hosszú) indoklást is. Lehet akár videókat is linkelni. Csak egy kikötés van: ha spoileres a tartalom, akkor előre jelezzétek. Rákérdezek majd egyes műfajokra, színészekre, rendezőkre és a többire is.

A játék – a tervek szerint – pár hétig tart majd. Ehhez azonban a Ti aktív részvételetekre is szükség lesz. Ha nem lesz kellő érdeklődés, akkor lesújt a kaszás a Mozivarász 2.0-ra. Szóval terjesszétek a bejegyzéseket! Úgy lesz igazán izgalmas az egész, ha sok-sok véleményt olvashatunk majd. Gyakorlatilag egy nagy filmajánlóként lehet majd tekinteni a bejegyzésekre, és remélem, hogy mindenki talál majd a hozzászólásokban új kedvencet, kedvenceket. Ha több linket is tartalmaz a komment, akkor azt spamként értékeli a blogmotor, de nem kell aggódni, azok a hozzászólások se fognak elveszni.

A bevezető után nincs is más hátra, minthogy feltegyem az első kérdést:

Melyik a kedvenc filmed?

Rögtön bele a közepébe! Biztos, hogy mindenkinek sok kedvence van, de most csak egyet lehet megnevezni. Holnap jön a folytatás. Érdemes lesz minden nap visszanézni a blogra. Négy éve sokan szerettétek ezt a filmes játékos, és remélem, hogy most sem lesz ez másként.

Reklámok
Kategória: mozivarázs
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

18 hozzászólás a(z) Mozivarázs 2.0 bejegyzéshez

 1. Flanker szerint:

  Egyelőre egy kis gondolkodási időt kérek 🙂

 2. Leto szerint:

  Avengers

 3. Kissur szerint:

  A Sötét Lovag. Nem csak a szereplőgárda miatt, sokkal inkább a történet miatt a kedvencem. Rengeteg a csavar, és jó a mondanivalója. Ha többet írnék róla, talán spoileres lenne, de hátha van olyan, aki még nem látta. 🙂

 4. jersey szerint:

  Ez egy borzasztóan nehéz kérdés.Sorra vettem, hogy melyek lehetnek azok a filmek, amiket hangulattól függetlenül bármikor meg tudnék nézni, ha csak véletlenül kapom el a tévében kb. a közepénél, akkor is ott hagyom a csatornán, és megnézem a hátra lévő részét. Egyből rövidebb lett a lista, de még így is nehéz. Talán a Vissza a jövőbe trilógia, bár ez még így is három film egy helyett. 🙂

 5. csiki1991 szerint:

  Nehéz megmondani. Igazság szerint sose szerettem, ha valaki kedvenc filmet kérdez… 😀 Viszont ha számok szerint kellene döntenem, 10-es skála alapján, akkor azt mondanám, hogy Interstellar… Soha még azelőtt és azóta sem adtam filmnek a legmagasabb pontot, 9/10-et… 🙂

 6. Citromgróf szerint:

  The Hunger Games: Catching Fire

  Olyan gyorsan nem telt el ~2 óra az életemből, mint annál a filmnél, sose éreztem még ilyet. Nem egy filmklasszikus, de ezt még úgy láttam, hogy a könyvet nem olvastam, így még nagyobb hatással volt rám. Az élmény miatt mindenképp ezt mondanám kedvencemnek. 🙂

  • asd szerint:

   Forrest Gump. Nagyszerű színészi játék, zene, történet es helyszínek. Sokszor lattam mar, de a végét mindig megkönnyezem.

 7. Desmond Wallace szerint:

  Azt hiszem, nem meglepő, hogy nekem
  A rettenthetetlen.
  20 éve nem volt rám egy film se nagyobb hatással. Egy pillanatra azért A gyűrű szövetsége megingatta a helyét a dobogón, de végül William Wallace felülkerekedett Frodóékon.

 8. Flanker szerint:

  Akkor legye a The Dark Knight, mert olyan kombinációja a mindennek, hogy csak na 🙂

 9. Wolfeone szerint:

  Naná, hogy Tarantino! És legyen mondjuk a Ponyvaregény.

 10. lindello szerint:

  Tégla, ha nincs mit nézni biztosan szóba kerül. Soha nem értettem, hogy miért nem kapott Oscart!

 11. superpityu szerint:

  Warrior. Egy lenyűgözően jó karakterdráma, ami egy olyan sport köré epül, amit szeretek.

 12. Messor On Kryel szerint:

  Donnie Darko. Nem egy nagyon populáris darab, de ez áll a legközelebb hozzám filmélmény terén.

 13. Skate szerint:

  Gattaca
  Akkor még Andrew Niccol tudta, hogyan kell marandót alkotni. Egyik meghatározó filmélményem, amit bármikor elővennék ugyanakkora hatást lenne képes tenni rám ismét.

 14. Wendy szerint:

  Star Wars – a klasszikus triológia volt rám a legnagyobb hatással. Ha egyet kell mondani, akkor A Birodalom visszavág.

 15. Vero szerint:

  Gyűrűk Ura trilógia

 16. hajnicka szerint:

  Superman ( a régi )

 17. PolDom szerint:

  Chaplintől a Cirkusz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s