Főműsoridőn kívül mutatja be a Janust a Duna TV

A Magyar Média Mecenatúra 2012-től támogatja a magyar filmeseket, akik például tévéfilmekkel pályázhatnak a Mecenatúránál. Sikeres pályázat estén a köztévé (2015 márciusáig az M1, azóta a Duna) mutatja be az elkészült alkotásokat. Ennek a pályázatnak köszönhetjük például A fekete múmia átkát, A kőmajmok házát, a Kossuth papját, a Ketten Párizs ellent, az Utolsó órákat, a Vadászmesét, A galamb papnét és A berni követet is, hogy csak párat említsek az elmúlt évek tévéfilmes terméséből.

JANUS

Sajnos nem mindegyik alkotás talál utat a főműsoridőbe, és most ez a sors vár Gyöngyössy Bence (Utolsó rapszódia) új filmjére is, hiszen december 14-én, 23:25-ös kezdéssel tűzi műsorra a Duna TV a Janus című tévéfilmet. Ezt nem tartom túl jó ötletnek, hiszen így nem sok embert (kb. negyvenezer néző) fog elérni ez a bemutató, és ugyan nem láttam még a filmet, de talán többet érdemelne a Janus, mint ezt a 23 óra utáni időpontot.

Talán szerencsésebb lenne az ünnepi időszakban műsorra tűzni ezt a tévéfilmet, hiszen december 20-tól a Kisvárosi doktor és a Marad talpon! helyén egyébként is filmeket fog adni a Duna. Persze két nappal később a Duna World-ön 18:30-as kezdéssel láthatjuk majd a filmet, de elég fura, hogy az ismétlés kap emberibb időpontot. Na mindegy! A történet egyébként a következő:

“A nyolcvanas évek derekán játszódó történet egy nagyváradi család drámai sorsán keresztül mutatja be, hogy a romániai totalitárius rendszer titkosszolgálata, a Securitate “kétarcú ügynöke”, maga a megtestesült Janus, miként hatol be az otthonok négy fala közé, hogyan kontrollálja a magánélet legintimebb pillanatait, árulja el családtagjainak legszemélyesebb érzelmeit és vágyait. Törvényszerű volt ennek a rendszernek a bukása, a romániai forradalom kitörése. A filmet megtörtént események ihlették.”

Szereplők: Marozsán Erika, Seress Zoltán, Adorjáni Bálint, Barabás Kiss Zoltán, Blaskó Péter, Dunai Tamás, Gyöngyössy Katalin, Hatházi András, Jordán Tamás, Lábodi Ádám

Reklámok
Kategória: hír
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.