Szöktetés a pokolból

A 80-as években futószalagon készültek a slasher filmek, amelyeknek nagy rajongója vagyok, és most jött egy alkotás, amely megidézi ezeket a kaszabolós horrorokat. A Szöktetés a pokolból főhősei belecsöppennek egy régi klasszikus horrorba (Vérfürdő tábor), amelyet valahogy túl kéne élniük. Gyakorlatilag egy Péntek 13. karikatúrát kell elképzelni.

Szöktetés a pokolból

A magyar cím nem a legszerencsésebb, mivel az eredeti (The Final Girls) már magában hordozza a slasher egyik szabályát, ami szerint a végén egy lány győzi le a kaszabolós gyilkost. A film története pedig pont erre épül.

A Szöktetés a pokolból nem újítja meg a műfajt, nincs olyan szórakoztató, mint például a Trancsírák vagy a Ház az erdő mélyén, de engem már azzal meg tudott venni magának, hogy a maszkos gyilkos (és nagyjától az egész film) eléggé Jasonre hajaz. Na meg szerepel benne Nina Dobrev is, ami szintén nem mellékes.

Szöktetés a pokolból

Dobrev kisasszony mellett több sorozatos arc is van még a filmben. Itt van rögtön a főszereplő lányt alakító Tarissa Farmiga (Wicked City), valamint Alexander Ludwig a Vikingekből. A legjobb színészi alakítás viszont nem hozzájuk, hanem a Vérfürdő tábor sztárját alakító Malin Akerman-hez kötődik.

A rendező (Todd Strauss-Schulson) tisztességes iparosmunkát végzett, de semmi olyat nem tudott mutatni, amit ne láttam már máshol. Ettől függetlenül nem volt rossz szórakozás ez a film, de nem kell tőle semmi különöset várni.

Szöktetés a pokolból

Mindent összevetve, a Szöktetés a pokolból elég jól idézte meg a 80-as évek slasher-szellemét. Az ötlet jó volt, a poénok nagy részét értékelni tudtam, de jobban is meg lehetett volna lovagolni ezt a nosztalgiajáratot. Mindenesetre, ha lenne egy folytatás, én vevő lennék rá. Ha szereted a slashert, akkor mindenképpen ajánlom ezt a filmet. Klisés kaland metahorror-földön. Értékelésem: 65%

Reklámok
Kategória: film
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.