Gotham: lepihent a 2. évad

(Már pár hete, de csak most jutott időm arra, hogy ejtsek róla pár szót.) Az első évaddal voltak gondjaim, de a második jól indult, és ezt a lendületet jól tartotta meg idén ősszel. Egy dologban fejlődött sokat a sorozat, ez pedig a történet. Sokkal átgondoltabb lett a cselekmény.

Gotham 2×11

Jó ötlet, hogy hanyagolják a heti ügyeket, és egy nagy átívelésre építették fel az őszi epizódokat. A karakterekkel is mintha jobban bánnának. A Galavant elleni küzdelem elég jól volt felépítve, a 2×11 végére pedig szépen kifuttatták ezt a szálat. Spoileresen folytatom.

Örültem annak is, hogy végre Bruce-szal is tudtak valamit kezdeni, és nem csak muszájból vették elő néha a denevérbarlangból. Jó nézni egyébként, hogy hogyan cseperedik a Wayne gyerek, a másfél év alatt pedig elég sokat nőtt az őt játszó színész.

Gotham 2×11

Sajnos Jim Gordon figurája még mindig eléggé egydimenziós. Ben McKenzie nem nagy színész, és ezt nyilván az írók is tudják, így eléggé megköti a kezüket a szegénykés színészi eszköztára. Vannak azért jó pillanatai, de néha nagyon látszik az alakításán az erőlködés.

Az első évad végére eléggé elfogyott az erő Pingvinből, de most mintha picit magára talált volna ez a karakter. Aztán ott van még Nygma is, aki komoly változáson esett át, mama pici fiával együtt pedig eléggé félelmetes párost alkottak az utóbbi részekben. Meglátjuk, hogy a folytatásban hogyan használják majd őket. Az biztos, hogy bennük még van potenciál.

Gotham 2×11

A sok karakter közül még Alfrédot kell kiemelnem, aki továbbra is az egyik kedvencem. A pozitív oldalon ott van még Selina, Bullock és Tabitha, de a többiek elég szürkék. Egy pozitív változást viszont még nem említettem. Barbarát ki nem állhattam az első évadban, de most sikerült olyan irányba mozdítani a karaktert, hogy ne kívánjam minden percben a halálát.

Mindent összevetve, azt kell mondanom, hogy elég szórakoztató volt ez a 11 epizód. Olyan 6,5/10-re értékelném. A képi világ még mindig nagy erőssége a Gotham-nek, de most egy picit a sztorira is ráerősítettek. Ha marad ez a szint, akkor nem lesz probléma. A folytatásra viszont még nagyon sokat kell várnunk, hiszen a 2×12 csak február 29-én érkezik.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.