The Expanse: 4 rész után

Végre van egy igazi sci-fi a tévében! Már az első rész is bejött, de a folytatás (kivéve az 1×02) még jobban berántott, az 1×04 pedig olyan laza 8/10-et hozott, hogy öröm volt nézni.

Expanse 1×04

Feszültség, izgalom, és egy rendkívül érdekes 23. századi világ, amelyben csak egy szikra kell ahhoz, hogy kirobbanjon az emberiség legnagyobb háborúja. Az biztos, hogy ez nem egy Tesco-gazdaságos sci-fi, és még a történet is a helyén van, és ez a lényeg.

Sajnos az amerikai tévénőzőket eléggé hidegen hagyja a sorozat, és (a tévében eddig 3 rész ment le), ha folytatódik ez a csökkenő tendencia, akkor nem lesz hosszú életű ez az űrkaland. Az első évad viszont már biztosan lemegy a SyFy-on, a többit meg majd meglátjuk.

Expanse 1×04

Az események továbbra is három szálon futnak, amelyek közül egyértelműen Holdenéké a legérdekesebb, de a másik kettő se fölösleges helykitöltésként funkcionál. Van egy központi rejtély is, amire előbb-utóbb választ fogunk kapni. Innentől spoileresen folytatom.

Vajon kik lehetnek azok, akik képesek elpusztítani egy marsi hadihajót? A Donnaguer megsemmisült, Holdenék ezt is túlélték, de még most sem érezhetik magukat biztonságban. Érdekesek voltak a kihallgatások is az 1×03-ban, és gyakorlatilag semmibe se tudnék belekötni ezen a szálon.

Expanse 1×04

Be kell vallanom, hogy a pilot után rögtön nekiestem a könyvnek (Leviatán ébredése), így így már összehasonlítani is tudom a sorozatot a regénnyel. Nyugi, nem fogok spoilerezni! A könyv eddig nagyon tetszik, a sorozat pedig nagyjából ugyanazt a szintet hozza. Vannak változtatások a regényhez képest. Pozitívumként értékelem, hogy a sorozatban van egy földi szál is, ami a a Leviatán ébredésében egyáltalán nem található meg.

Tetszenek azok az apróságok is, amelyekkel ezt a világot teszik színesebbé az alkotók. Ez leginkább a ceresi szálon figyelhető meg, ahol egyébként is lassabb mederben folyik Miller nyomozása. Thomas Jane alakítására eddig nem lehet panasz. Egy vérbeli zsarut kelt életre a veterán színész, ami minden megmozdulásával bizonyítja a tehetségét.

Expanse 1×04

Holden csapata elég változatos figurákból áll, bár az összhang nem az igazi közöttük, ezt pedig Lopez, a Donnaguer profi katonája, ügyesen is próbálta kihasználni, de Holden hajthatatlan volt. Gyakorlatilag csak dicsérni tudom ezt az új sci-fit, és a négy epizód alapján az már látszik, hogy a megvalósítással nem lesz probléma, és azt hiszem, hogy a cselekménnyel sem.

Az 1×04-ben egy új történetszál is megjelent, ami még ugyan nem sokat tett hozzá a sztorihoz, de Chad L. Coleman karaktere nem tűnik jelentéktelennek.

Expanse 1×04

Négy rész alapján azt mondom, hogy a The Expanse piont egy olyan sorozat, ami hiányzott az utóbbi években az életemből. Ugyan voltak próbálkozások a műfajban, de valahogy egyik sci-fi se volt az igazi. A The Expanse esetében viszont látszik az igényesség. Van egy jó történet, amit megfelelő minőségben tud tálalni a SyFy. Erre régen láthattunk már példát. Az utazás tehát megkezdődött, eddig határozottan pozitív az összkép. Ki tart még velem a folytatásra?

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Llew szerint:

    Most daráltam le. A karakterek engem eddig nem fogtak meg, annyira a színészi játékkal sem remekelnek, kivéve talán Janet. Viszont a sztori és a megvalósítás teljesen berántott. A negyedik rész csatája valami pazar volt. Egyedül a hanggal nem vagyok kibékülve. Szerintem elég rossz a keverése, sokszor alig érteni valamit a szövegből a zene meg az effektek mellett.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s