James S. A. Corey: Leviatán ébredése

A sorozatnál már összefoglaltam a sztorit, de röviden még egyszer: A 23. században járunk. Az emberiség már gyarmatosította a Naprendszert. A Föld, a Mars és a kisbolygóövezet között viszont feszült a viszony. Csak egy szikra kell, és kirobban a háború.

Leviatán ébredéseMár az alapötlet is csábító, és fogalmam sincs, hogy eddig hogy kerülte el a figyelmemet ez a könyvsorozat, mivel pont az ilyen sci-fiért tudok nagyon lelkesedni. Már ha jó a végeredmény. Szerencsére a Leviatán ébredése egy rendkívül érdekes és élvezetes olvasmány volt.

A cselekmény két szálon fut (Holden és Miller), amelyeket összeköt egy nagy rejtély, ami mindent az alapjaiban változtathat meg. A könyv legnagyobb erénye a lendületes történetvezetés. Nincsenek fölösleges kitérők, a sztori végig nyílegyenesen halad a végkifejlet felé, miközben a főszereplők állandóan veszélybe kerülnek, és ezeket a kalandokat nem könnyű ép bőrrel megúszni. Helyenként morális kérdéseket is boncolgat a könyv, amelyek nem csak úgy a levegőben lógnak, hanem komoly hatással vannak az emberi kapcsolatokra.

A Leviatán ébredése egy óriási űrkaland, amely felvázol egyfajta jövőképet, amelyen egyébként én is sokat gondolkodtam már. Lehet, hogy ezért is tetszett annyira ez a világ. A világűrt mindig nagyon érdekesnek tartottam. Hiába tudunk már sokat például a Naprendszerről, még mindig millió titkot rejt, ami arra vár, hogy az emberiség felfedezze. Ha pedig ez megvan… akkor ott a végtelen űr. Hiszem, hogy nem véletlenül végtelen az univerzum, de ez már egy másik történet. Picit elkalandoztam, de talán megbocsájtjátok most ezt nekem.

Az írópáros remek munkát végzett, gyakorlatilag csak dicsérni tudom őket. Persze ha akarja az ember, darabokra lehetne szedni ezt a könyvet is, de ha elkapja az olvasót a Térség hangulata, akkor nem fogja ereszteni. És ez itt a lényeg. Adott egy rendkívül érdekes világ, amelyben ott vannak a szimpatikus karakterek, akik élettel töltik meg a hideg világűrt. Csak ajánlani tudom.

Természetesen a Térség nem csak ebből az egy könyvből áll, hanem ez is egy sorozat, amelyből már itthon is megjelent négy kötet.

Reklámok
Kategória: könyv
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s