Vérben tocsog az Ash vs. Evil Dead

Már csak a finálé van hátra az Evil Dead sorozatosított verziójából. A rajongók már a pilot után hozsannát zengtek Ash visszatéréséről, én viszont visszafogottabban nyilatkoztam. Azóta lement nyolc rész, és a sorozat továbbra is ugyanazt kínálja: egy idióta főhős tocsog a vérben, miközben a gonosz halottakat próbálja aprítani.

Ash vs. Evil Dead 1×09

Nem az Ash vs. Evil Dead lesz az év sorozata, de azt a heti 25 percet megéri rááldozni. Helyenként értékelhető poénok is akadnak a kínosabb párbeszédek közepette. Számomra az utóbbi két rész hozta azt, amit már az elején elvártam volna a sorozattól. Innentől spoileresen folytatom.

Az első részekben nem volt semmi horrorhangulat. A gore önmagában nem elég, és ettől még nem fogok elégedetten nyilatkozni a sorozatról. Most, hogy visszatértek a faházhoz, végre voltak olyan jelenetek, amelyek tényleg felidézték az eredeti filmeket.

Ash vs. Evil Dead 1×07

Ez nem csak a helyszín miatt volt így, hanem tényleg felszínre tört a horror, amit eddig elfedett az ökörség és a sok kiomló belsőség. Nem mintha a gore közben háttérbe szorult volna, de ha nem csak öncélú kaszabolás van, máris egészségesebb a leányzó fekvése.

Külön színfolt volt az utóbbi két részben a három táborozó, akik persze – a szőke csajt kivéve – nem lettek hosszú életűek, de eddig talán ők hozták a legtöbb színt a sorozatba a mellékszereplők közül. Legalább volt olyan új arc, akiért lehetett izgulni.

Ash vs. Evil Dead 1×09

Az picit meglepett, hogy a rendőrnő már az 1×08-ban elhalálozott. A 9. részben pedig jött Ruby, aki még jobban felpörgette az eseményeket a fináléra. Azt már tudjuk egy ideje, hogy lesz második évad, de vajon ki térhet vissza 2016-ban az Ash vs. Evil Dead 2. évadára?

Ash vs. Evil Dead 1×09

Nem nagyon akarok most többet írni a sorozatról, hiszen mindjárt itt van a finálé, és majd akkor szeretném bővebben boncolgatni a gonosz halottakat. Zárásként annyit jegyeznék még meg, hogy az utóbbi két rész már 7/10-es élmény volt. Nagy pozitívum, hogy nem veszi magát teljesen komolyan. Remélem, hogy a finálé se okoz majd csalódást!

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s