James S. A. Corey: Kalibán háborúja

A Térség második könyve is pont olyan jó, mint az első. Az elején még picit lassan indult be a sztori, és itt egy kissé aggódtam is, hogy nem hozza majd azt a szintet, mint a Leviatán ébredése, de aztán rendesen beindult a dolog, és végig egy nagyon érdekes történetet olvashattam.

Kalibán háborújaVannak új szereplők (Avasarala, Bobby, Prax) akik tovább színesítik a történetet, miközben egyre több infórációval gazdagodik az olvasó a 23. századi emberiségről, akik mér szinte az egész Naprendszert meghódították. Természetesen az események középpontjában ismét Holdenék állnak, de a helyszínek változnak. Az űrhajókon kívül a Föld és a Ganymedes (magyarul Ganümédész) volt a két legfontosabb helyszín.

Ismét a sodró lendületet tudnám kiemelni a könyv legnagyobb erényeként. Egyszerűen letehetetlen olvasmány. Engem legalábbis nagyon magával ragadott. Mindig úgy voltam, hogy “csak még egy fejezetet” olvasok még, amiből aztán lett még három-négy.

Ezúttal négy szereplő szemszögéből ismerhettük meg az eseményeket, amelyek egy ponton ismét összeértek, és a befejezés most is kellően mozgalmas lett. A végére még egy érdekes cliffhangert is kaptunk, ami felvet bizonyos kérdéseket. Nem tudom, hogy ezt hogyan magyarázzák majd, de majd kiderül a folytatásból, hogy van-e létjogosultsága ennek a csattanónak A történet természetesen folytatódik, hiszen ott van az Abaddon kapuja is, ami várja az olvasókat.

Reklámok
Kategória: könyv
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s