Ash vs. Evil Dead: véget ért az 1. évad

Tíz részes volt az Ash vs. Evil Dead 1. évada, ami a Gonosz halott folytatása, csak éppen nem a mozikban, hanem tévésorozat formájában. Aki ismeri az eredeti filme(k)et, az tudta, hogy mire számíthat, és az Ash vs. Evil Dead nem is hazudtolta meg önmagát, mivel egy óriási agymenésként értékelhető az első évad. Ha nem kaptál hányingert az első résztől, akkor a folytatás se pusztította el az összes agysejtedet.

Ash vs. Evil dead 1×10

Bruce Campbell ugyanazt az idióta csávót játssza, aki a filmekben. Ash egy nem túl eszes amerikai középpolgár, aki egy faházban a világra szabadította a gonoszt. Az elmúlt években nyugodtan élte az unalmas életét, de 2015 őszén újra olvasott a könyvből, amivel ugyanaz a gonoszt sikerült megidézni, amit a 80-as években már annyira kultízűen elszabadított. Nincs mit tenni, újra berreg a láncfűrész, és a legidiótább démonvadász újra megérzi a gonosz rothadó leheletét.

Az évad első fele még döcögött egy cseppet, túl sok volt az idiótaság, és kevés a horror, de az évad finisére változtak az arányok, és felszínre tört a hamisíthatatlan 80-as évekbeli horroratmoszféra, és már én is elégedettebben csettinthettem az epizódok végeztével. Ash jött, látott, és hozta a formáját.

Ash vs. Evil dead 1×10

A mellékszereplőket annyira nem sikerült megkedvelnem. Talán túlságosan is átlagosak lettek, és hiába próbálták az írók kibontani a karaktereiket, nem nagyon állták meg a helyüket Ash árnyékában. Nem mintha Ash annyira kedvelhető figura lenne, de Ash csak egy van, és ő már a horrortörténelem kitörölhetetlen figurája. Spoileresen folytatom.

Az alku megköttetett, Ash pedig pont olyan hülye, mint elsőre látszik. Nem volt meglepő ez a fajta megoldás, mivel ismerjük a főszereplőt, ez alapján pedig egyszerű volt kitalálni, hogy bedől a gonosznak.

Ash vs. Evil dead 1×10

Ettől függetlenül egy véres és élvezetes finálét láttam, amely hozta az utóbbi részek színvonalát. A gore mellett ismét volt borzongató légkör, a kis kopasz gyerekek pedig már önmagukban elég undorítóak jelenségnek számítottak.

Az írók kreativitását gátolta, hogy mindenféleképpen meg akarták tartani a főszereplőket a következő évadra, ez pedig picit kiszámíthatóvá tette a végjátékot. Mondjuk így is volt kiért izgulni, de sajnos a szőke csaj (Samaara Weaving) eléggé szétszóródott a végére, pedig én szorítottam érte. Kár, hogy az írók nem mellőzték a “vendégszereplő mindig kipurcan” klisét.

Igazi cliffhanger nem volt az epizód végén, de nem sokáig fognak békésen éldegélni hőseink Jacksonville-ben, hiszen egyrészt ezt Ash ezt jól elintézte, másrészt pedig a 2. évadban nem a láblógatást fogjuk nézni tíz részen keresztül. Lucy Lawless olcsón megúszta tehát az összecsapást Ash-sel, de igazából nem volt túlságosan maradandó a karaktere. Talán majd a folytatásban?

Ash vs. Evil dead 1×10

Összességében szórakoztatónak találtam ezt az évadot, de ha már az elejétől hozta volna azt a szintet, mint az évad második felében, akkor még elégedettebb lennék. Viszont így se rossz az a 6,5/10. Az Ash vs. Evil Dead egy horrorba oltott vígjáték, amely leginkább a beteg humorával emelkedik ki 2015 sorozatterméséből.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s