Supernatural 11×09

A 11. évad is ugyanazt a szintet hozza, mint az előzőek. Nem rossz ez, csak éppen sehol sincs a fénykorhoz képest, de olykor valami megcsillan a régi szép időkből. Ilyen epizód volt a 11×09 is, amely a kiszámíthatósága ellenére is megérdemli a 7/10-et. Spoileresen folytatom.

Supernatural 11×09

Azt nem mondanám, hogy az új főszál annyira érdekes lenne, mivel inkább megmosolyogtató Isten testvérének a felbukkanása. A Sötétség dögös álruhába öltözött, itt jár közöttünk, és előszeretettel fogyasztja el az emberek lelkét. Dean lebénul a közelében, Sam pedig kétségbeesett lépésre szánja el magát. Irány a Ketrec!

Supernatural 11×09

Lucifer újra köztünk van, és zsinóron rángatta magához Sam-et, hogy elérje a célját. Egyébként nem úgy volt, hogy Mihály is ott van vele a ketrecben? Mark Pellegrino játéka volt az epizód fénypontja, és a rutinos színész újra meggyőzően alakította a Sátánt. Padalecki nem lenne elég hiteles ebben a szerepben.

Ez a rész tehát kiemelkedik az évadból, ami nem volt nehéz, mivel az epizódok többsége inkább csak töltelék, még akkor is, ha közben érintik a főszálat. Persze ezek között is akadnak kellemes kis ökörködések, de ha csak tíz részes évadokat kapnánk, amelyek végig a főszálra koncentrálnának, akkor talán újra a fénykort idézné a Supernatural.

Supernatural 11×09

Így viszont marad a középszer, amely néha fellángol, és hoz egy kiemelkedő epizódot, ami most is történt. Nem tudom, hogy mit tartogatnak még az írók az évad második felére, de annak örülnék, ha Castiellel is kezdenének valamit, mert ezt a karaktert annyira leépítették az elmúlt években, hogy azt már rossz nézni. Crowley viszont többnyire még mindig hozzá tud tenni valamit a sorozathoz.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Supernatural 11×09 bejegyzéshez

  1. Kissur szerint:

    A ketrec, az nem a konkrét ketrec volt. Kihozták Lucifert egy előszobába, ahol kordában tudták tartani.
    Egyébként tényleg zavaró, hogy mennyi mindenről megfeledkeznek. A Halál megöléséről, aminek semmi következménye nem lett, Mihályról, illetve az 5.évados Antikrisztus kissrácról, aki azóta valószínűleg felnőtt.

  2. Wolfeone szerint:

    Ebben az évadban valahogy egész jól tolják a monster of the week epizódokat. Az Impalás rész óta úgy érzem, hogy jó irányba halad a sorozat. Helyenként visszajön a régi hangulat. Persze olyan jó már sosem lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.