Aranyélet: véget ért az 1. évad

Ha a minőséget nézem, akkor 2015-ben nem volt jobb magyar sorozat az Aranyéletnél. Ezt elsősorban a remek színészi alakításoknak köszönhetjük, mert a forgatókönyvön azért még lehetett volna csiszolgatni egy picit.

Aranyélet 1×07

Az évad nem kezdett rosszul, de nem mindenért lelkesedtem az első résznél. A folytatás viszont már magasabb fordulatszámra kapcsolt, és az évad közepe volt a legerősebb, hogy aztán a végére eltűnjön ez a lendület. Az 1×07 végét összecsapottnak éreztem, a fináléban pedig túl egyszerűen oldódtak meg a problémák.

Aranyélet 1×08

Ennyit a szőrszálhasogatásról, mert ahogy az elején írtam, alapvetően bejött a sorozat, és várom a folytatást, ahol talán már kiküszöbölik az itteni hibákat. Ha előítéleteid vannak a magyar sorozatokkal szemben, az Aranyélet akkor is megérdemel egy esélyt. Spoileresen folytatom.

Kezdetben Mira volt a kedvencem, de aztán pont ezzel a karakterrel nem tudtak igazán mit kezdeni az írók. Egyszerűen nem kínált elég érdekességet ez az útkeresés, amely a detox után nélkülözött mindenféle izgalmat.

Aranyélet 1×08

Márk figurája viszont végéig érdekes maradt, és szépen nyomon követhettük, hogy hogyan is szippantja be a bűn az aranyéletű gimnazistát. Többnyire Olasz Renátó is megbirkózott a színészi feladatokkal. A szülők egyértelműen kiemelkedtek az évadban, és nem csak a karakterek voltak jól megírva, hanem a színészi alakítások is. Thuróczy Szabolcs végig jól hozta a családfőt, aki szabadulni próbál ebből a hamis aranyéletből, de az nem ereszti.

Ő is jó alakítást nyújtott tehát ebben az évadban, de számomra egyértelműen Ónodi Eszter játéka emelkedett ki az Aranyéletben. Janka egyértelműen ellenszenves karakter volt, akit remekül alakított Ónodi Eszter. A mellékszereplők közül pedig Anger Zsoltot tudom maradandót alkotni, aki ismét bizonyította, hogy jelenleg ő az egyik legsokoldalúbb magyar színész, akit nem véletlenül láthatunk jó néhány produkcióban.

Aranyélet 1×08

Végezetül a történetről ejtenék még pár szót. Furcsálltam picit, hogy a rendőrgyilkosság nem igazán hatotta meg Attilát. Gyorsan rendezték a problémát, Hollóst a kapcsolatai kimentették a bajból, és a Miklósi család tagjai visszatértek a hétköznapokba. Persze ez a gyilkosság még okozhat bonyodalmat a 2. évadban, és talán ezt jelzi a végén felbukkanó rendőrautó is, de úgy érzem, hogy túl gyorsan varrták el a szálakat.

Aranyélet 1×08

Mindent összevetve, az Aranyélet megmutatta, hogy Magyarországon is lehet tisztességes drámát forgatni, és ha az alkotók megszerzik a szükséges rutint, főleg a forgatókönyvírókra gondolok, akkor pár éven belül tényleg elérhetjük a nemzetközi szintet. Még nem tartunk ott, nem kell elszállni a sok méltató kritikától. 7/10-re értékelném ezt a nyolc részt, ami 2015-ben elég volt ahhoz, hogy felkerüljön a sorozat a toplistámra.

ui.: Az évadzárót a Tankcsapdával kellett volna zárni.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s