Shannara: A jövő krónikája 1×01-02

Bizonyára sokan ismerik Terry Brooks fantasy regényfolyamát, amely Négyföld történetét ismerteti meg az olvasókkal, és most már a nézőkkel is, hiszen múlt héten elindult az MTV új sorozata. A Shannara alapsztorija eléggé klisés, mondhatnám, hogy unalomig ismert fantasy sablonokból építkezik, és tagadhatatlanul van némi hasonlóság a Shannara és A Gyűrűk Ura között. Ez viszont nem feltétlenül probléma, mivel a kliséhalmazból is lehet érdekes végeredményt kreálni.

Shannara 1×01

A történet dupla résszel indult, amely bemutatta a kibontakozó problémát, megismertük a főbb karaktereket, valamint a kaptunk információkat a múltról is. Mivel fantasyről van szó, így több faj is megtalálható ebben a világban, és van itt még mágia is, bár ezt sokan csak mesének tartják. Természetesen nincs fantasy küldetés nélkül, és itt is ez áll az események középpontjában, mivel meg kell menteni a világot. Ha szereted a fantasyt, akkor a Shannara megérdemel egy esélyt.

A történet középpontjában két fiatal áll, akiknek a pilot során gyökeresen megváltozik az élete. Itt van Amberle (Poppy Drayton), akinek különösen nagy jelentősége lehet a démonok elleni küzdelemeben, és itt van még Wil (Austin Butler), akinek szintén nem a névtelenség a végzete. Nem mondom, hogy a színészi játékukkal levettek a lábamról, de így elsőre nem tűnnek rossz választásnak. Jó, a srác nem tűnik telitalálatnak, de elviselhető.

Shannara 1×01

Természetesen ismertebb nevek is akadnak ebben a sorozatban. Rögtön itt van John Rhys-Davies, aki már annyi filmben és sorozatban szerepelt, hogy azokat felsorolni se lenne egyszerű, de nekem mindig is a Professzor marad a Slidersből. A pozíciójából adódóan ő is egy fontos szereplő, de úgy vélem, hogy nem rajta fog múlni a világ sorsa.

Itt van viszont Manu Bennett, aki Crixusként még a kardot forgatta ügyesen, most viszont a mágia mestereként alkot maradandót. Bevallom, hogy egy picit féltem tőle, mert a Spartacusban se a színészi játékával tűnt ki, de a két rész alapján úgy érzem, hogy nem lesz gond a játékával.

Shannara 1×01

A Shannara története bármennyire is klisés, azt nem mondhatom, hogy unalmas lett volna a két részes bevezető. Az alkotóknak sikerült jól felvázolni ezt a jövőbeli fantasy világot, és egyértelműen érdekel a folytatás. A látvánnyal nincs probléma, a sztori lendületes, nincsenek üresjáratok. 6,5/10 jár a kezdésre. Gyorsan elrepült ez a 80 perc.

ui.: Ugyan már négy rész is elérhető a sorozatból, de én még csak kettőt láttam.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. -Haseo- szerint:

    Én belekezdtem, szerintem érdekes. Tipikusan nem az a megalomán agyonpénzelt fantasy, hanem a szolídabb fajta. Mondjuk az meglátszik hogy az MTVnek nincs részenként 4millió dollárja mint a, GOT-nak, Viszont a CGI-on és főleg a jelmezeken látszik ez meg nagyon. Én tuti folytatom, érdekesnek találom az egész világot. (Értsd: Lore)

    A legnagyobb hiba szerintem az hogy nagyon de nagyon siet. annyi dolog történt a két részben mint egy egész Game of Thrones évadban. Szerintem kicsit lehetne lassítani. Évad végén én is biztos hogy fogok róla írni!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.