Csak színház és más semmi 1×01

A Kossuthkifli és az Egynyári kaland után ismét egy hatrészes sorozat kezdte meg pályafutását a Duna TV-n, amely – nem csak a cím alapján – a színház világába vezeti el az érdeklődő nézőket. A történet középpontjában egy színdarab színpadra állítása áll. A hat rész alatt eljutunk az olvasópróbáktól a premierig, és közben megismerjük azokat az embereket, akik nélkül nem működne a Komédiás Színház.

Csak színház 1×01

Egy rész alapján még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de a kezdés elég jó volt. Úgy tűnik, hogy elsősorban a humorra építettek az alkotók, és ez jól is van így, hiszen néha nem is kell ennél több egy jó kis kikapcsolódáshoz.

A történet nem kínált eddig semmi eredetit, mondhatnám azt is, hogy klisékből építkezik, de ezt egyáltalán nem éreztem problémának, mivel a pilot gördülékeny könnyedséggel teremtette meg a sorozat saját kis világát, amelyben felsorakoztak a karakterek, hogy mindenki meginduljon a maga útján. Mozgásba lendült tehát a színházi gépezet.

Csak színház 1×01

Természetesen akadt pár konfliktus ebben a részben, amelyeket meg kell majd oldaniuk a szereplőknek, de biztosan nem torkollik majd tragédiába egyik szereplő sorsa se a fináléra. Csányi Sándor és Schell Judit a két nagy név ebben a sorozatban, de mellettük szerepel még több ismert és kevésbé ismert színész is a Csak színház és más semmiben. Egy rész alapján csak azt mondhatom, hogy eddig mindenki megállta a helyét, senkinek se volt gond az alakításával.

A legnagyobb pozitívumként azonban nem a színészi alakításokat vagy a jól megírt párbeszédeket tudnám kiemelni, hanem a hangulatot. Az epizód során végig uralkodott a könnyedség, és a kellemes kikapcsolódás érzése uralkodott el rajtam. Egyszerűen jó volt nézni ezt a történetet, amelyben mindig akadt valami frappáns humor, ami mosolyra fakasztott.

Csak színház 1×01

Összességében tehát elégedett vagyok a látottakkal. A Csak színház és más semmi nem elgondolkodtatni, hanem szórakoztatni akar, és azt hiszem, hogy tökéletes vasárnap esti szórakozás lehet ez a sorozat a következő hetekben. 6,5/10 jár a kezdésre. Ha a folytatás is ilyen lesz, akkor azt hiszem, hogy még inkább élvezem majd ezt a sorozatot.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. jersey szerint:

    Engem már a nyitó jelenettel megfogtak, aztán a főcím rátett egy lapáttal. Tényleg nem lehet panasz egyik szereplőre sem, eddig úgy tűnik a történettel sem lesz gond, és ahogy írtad, tökéletes esti kikapcsolódás. Igyekszem behozni a lemaradásom és vasárnap este már a tévében nézni a következő részt.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.