Változtat a Duna TV

A következő hetekben ki fog derülni, hogy Japukcsek Gabriellát tudja-e pótolni a Duna, hiszen már egyáltalán nem tartanak igényt a neves műsorvezető munkájára a köztévénél. A Ridikül új műsorvezetője Dióssy Klári lesz, aki január utolsó hetében veszi át Jakupcsektől ezt a délutáni műsort, ami ugyan sohase volt nagy siker, de az utóbbi hónapokban szépen lassan nőtt a nézettsége.

A Magyarország, szeretlek!-ben Jakupcsek Gabriellát Tatár Csilla váltja, de Csiszár Jenő se marad a műsorban, helyére pedig Harsányi Levente kerül. Szente Vajk viszont marad, és továbbra is ő lesz a műsorvezető.

Tatár Harsányi

Mivel január 23-án indul A Dal új évada, amelyet szintén a Tatár-Harsányi páros vezethet, nem csak szombat esténként, hanem vasárnap főműsoridőben is ők szórakoztathatják egy ideig a Duna nézőit.

A lényeg tehát, hogy Jakupcseket és Csiszárt is fiatalabb műsorvezető(k)re cseréli az MTVA, és ezt a lépést akár fiatalításként is eladhatnák, de a csatorna hivatalos kommunikációjában én nem olvastam ilyet, pedig a 18-49-es korosztálynál lenne hova erősödnie a Dunának. Mindegy. A következő hetekben majd meglátjuk, hogy a nézők hogyan fogadják a változtatásokat a két műsorral kapcsolatban.

Ezzel viszont még nincs vége, mivel van még egy-két hírem a Dunával kapcsolatban a Bővebben mögött.

Valamikor tavasszal Bagi-Nacsa is visszatér a képernyőre, de nem a Szálkával, hanem egy új műsorral, amelyben színészek is szerepelnek majd. Erről az új produkcióról egyelőre nem tudok többet, de hamarosan majd kiderülnek a részletek.

Valamikor tavasszal (április elejére tippelnék) indul a Virtuózok 2. évada. Mivel a Fölszállott a páva is péntek esténként volt műsoron, illetve a Virtuózok első évada is, így én most is a pénteki napot tartom valószínűleg a visszatérésre. Március végére – elméletileg – pont ki is fut a Mindenből egy van 4. évada.

Azt még mindig nem tudom, hogy mikor jön a Kártyavár vagy A hegyi doktor – Újra rendel új évada, de a Doc Martin nézőinek már nem kell sokat várniuk kedvencükre, mivel január 31-én elindul a sorozat 6. évada.

Doc Martin

Hétköznap esténként is lesz változás. Jövő szerdán véget ér a Római helyszínelők 8. évada, február 3-án pedig a No Limit című francia sorozat érkezik a helyére, ami ugyanúgy nem fog sok vizet zavarni, mint az olasz krimi.

Február 8-án véget ér a Kisvárosi doktor 5. évada, és ebből a sorozatból egyelőre nincs több évad, így valami más sorozat örökölheti meg ezt a roppant nézett műsorsávot. Lehet tippelni, hogy mi kerül ide február 9-től.

Február 1-jén véget ér a Feketén-fehéren című brazil telenovella, és 2-től ebben a sávban kezdi ismételi a Duna a Brown atyát.

Január 25-én az M2-n is véget ér a Gyilkosság, de februártól csak ismétlés (Rámenős páros) kerül a remek krimi helyére. Ennyit a közelgő változásokról, valamikor pedig majd jövök egy átfogóbb cikkel a Duna jelenlegi kínálatáról.

Reklámok
Kategória: tv
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Változtat a Duna TV bejegyzéshez

 1. Lengabor szerint:

  Magát a cikket nem véleményezem, mert nem ér annyit (ezzel nem a te munkádat minősítem, csak az egész úgy szánalmas, ahogy van), viszont egy dolgot kiemelnék: “a 18-49-es korosztálynál lenne hova erősödnie a Dunának”. Ez így önmagában igaz, de sokan indokolatlanul elfejtik a 18 év alattiakat. Márpedig előbb-utóbb ők is felnőttek lesznek, és ha nem kötik őket idejében a csatornához, akkor – pláne a mai technikai lehetőségeket figyelembe véve – az egész rendszer úgy fog összedőlni, mint a “kártyavár”. Mihelyst az 50+os korosztály kihal, itt nagyon drámai változások lesznek és nem pozitív értelemben. Amikor én bő 11 éve elkezdtem tudatosan kialakítani az ízlésemet, még csak 13-14 éves voltam. Magasról leszartak engem hivatalosan a kereskedelmi felfogás képviselői. Azonban az idő eltelt és ma többek között nekem is meg akarnak felelni, több-kevesebb sikerrel. Olyan brutálisan nagyot nem változtam ahhoz képest, amit akkor néztem. Persze formálódtam valamennyit, de az alapok megmaradtak. Nyilván ami akkor volt, csak részben maradt meg mára, hiszen csatornák mentek, de inkább jöttek, a világ kitágult, a tartalom megsokszorozódott. De az biztos, hogy ha valami nem elég vonzó most, az valószínűleg egy-két év múlva sem lesz az. A Duna pedig minden, csak nem vonzó. Nekem sem, de a nálam fiatalabbaknak sem. Többek között ezért sem állja meg a helyét a “közszolgálati” jelző, de ez már más kérdés és sokkal összetettebb okai is vannak.

  Ami pedig a Duna számára valószínűleg nagyobb baj, hogy még az úgymond “közönsége” is otthagyta őket a fenébe:

  Kisvárosi doktor: 552 942 (13,2%) – 2015. november 24.
  Kisvárosi doktor: 566 882 (14,2%) – 2015. december 04.
  Kisvárosi doktor: 553 632 (13,0%) – 2015. december 08.
  Kisvárosi doktor: 563 452 (13,9%) – 2015. december 15.
  Kisvárosi doktor: 470 759 (11,2%) – 2016. január 04.
  Kisvárosi doktor: 483 955 (11,5%) – 2016. január 05.
  Kisvárosi doktor: 486 883 (11,7%) – 2016. január 06.
  Kisvárosi doktor: 479 778 (11,9%) – 2016. január 12.

  Hmm…

 2. Kissur szerint:

  Mintha szàndékosan tönkre akarnà tenni magàt a Duna. Magyarorszàg szeretleket így màr nem fogom nézni, Ridikült szüleim szerették, de így màr ők sem fogjàk nézni. A Kàrtyavàrat vàrom màr mióta, azt meg nem adjàk. Egyszerűen nem értem.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.