The Flash 2×13-14: Föld 2

Zoom továbbra is komoly problémát okoz Barryéknek, így kénytelenek átruccanni a Föld 2-re, hogy megmentsék Wells lányát. Két részes történetet kaptunk, amely – hibái ellenére is – kifejezetten szórakoztató volt. Spoileresen folytatom.

Flash 2×13

Volt néhány kihagyott ziccer a 2×13-ban, és akadtak rémesen béna rácsodálkozások is az alteregók kapcsán. Ezeket A rejtélyben sokkal jobban kezelték az írók, a Slidersről pedig kár is beszélni, hiszen ott ez volt a sorozat egyik alapja.

Nagy pozitívum, hogy pörögtek az események, haladt a cselekmény, és az egyes fejlemények miatt van min gondolkodni a következő hetekben. Az első részben Cisco alteregója volt a csúcs, bár meg kell még említenem Killer Frostot is, csak sajnos Danielle Panabaker nem túl jó színésznő, így pedig nem igazán tudta elhitetni velem, hogy ez valóban Caitlin gonosz hasonmása.

Flash 2×13

A Föld 2 karakterei közül a Barry-Iris páros volt a legfurcsább. Valahogy felcserélődtek a szerepek ebben a családban, és főleg a 2×14-ben volt kifejezetten vicces a nyápic Barry. Grant Gustin remekül formálta meg a béna hasonmást, Candice Patton kemény Irise viszont nem volt ennyire meggyőző.

Zoom továbbra is meggyőző főellenség, a fogságban lévő vasálarcos kiléte pedig egy darabig még rejtély marad. Ugyan lezárták az utolsó rést is, de nagyon meglepődnék, ha túl sokáig maradna távol a világuktól a sebességfüggő Zoom bácsi.

Flash 2×13

A két rész olyan 7/10-es szintet képviselt, és ezért is sajnálatos az überklisés befejezés, amikor is Zoom elragadta Jayt. Ezt nagyon bénán oldották meg az írók. A negatívumok között kell még kiemelnem a Föld 1-es szálat, ami látványosan eltörpült a másik dimenzió eseményei mellett. Ráadásul az egyik legsúlytalanabb metahumánnal fűszerezték az eseményeket, hiszen valahogy fenn kellett tartani itt is a feszültséget.

A Föld 2-nek is igazából a 2×13-ban volt jelentősége, hiszen ekkor kaptunk néhány infót a másik világegyetemről, de a folytatás már akárhol játszódhatott volna, hiszen a 2×14 már nem járult hozzá a további információk tálalásához. Itt már a mentőakció állt a középpontban.

Flash 2×14

Összességében azt mondhatom, hogy tetszett ez a két epizód. Ugyan itt-ott volt egy kis hiányérzetem, de a történet haladt, és tartogatott izgalmas jeleneteket. Vajon ki van a vasálarc mögött? Zoom esetében pedig még biztos várnunk kell egy darabig, hogy lehulljon a maszk.

Kategória: sorozat
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) The Flash 2×13-14: Föld 2 bejegyzéshez

 1. Skate szerint:

  Az olvasottak alapján ez a történetszál számomra emlékezetesebb pillanatokat takar az Igazság Ligája: Két földi válság című rajzfilmből. Összkép ott se hibátlan, mégis érdekesebb a tálalása.

  Ami meg manapság képregényfronton zajlik (DC, Marvel), annyira kússza, hogy nincs ember, aki rendesen kibogozhatná az ott történteket. A végtelen valóságok és párhuzamos világok állandó variálásával egy átláthatatlan katyvasszá téve, amit képtelenség egy szálra felfűzni, hiába is erőltetik ezt.

  • Desmond Wallace szerint:

   Nem gyerekesebb ez a történet a rajzfilmben?
   (Nem ismerem, azért kérdezem.)

   • Skate szerint:

    Egyáltalán. Olyan, mintha egy rajzolt filmet néznél. Ezek az egész estés DC-s rajzfilmek odafigyelnek a képregényhűségre. Többnyire nem változtatnak a történeten, ami a füzetben szerepel, ha nagyon nem muszáj. És ennek a hangulata elég baljóslatú képet mutatott be a Föld 2-ről. A különálló Batman sztorik között van pár igen brutális darab. Az egyik legerősebb a Sötét Lovag visszatér a legkegyetlenebb Jokerrel, akit valaha kitaláltak, amely két részes rajzfilmbe lett feldolgozva. Egy az egyben Frank Miller képregényét követi, amiből a jövő hónapba bemutatásra kerülő Batman v Superman is elég sokat merített.

    Mivel mindegyik különálló rajzfilm, így akármelyik megtekinthető a másik ismerete nélkül. Érdekel, mindenképpen a két részes Batman: A sötét Lovag visszatérrel kezdeni. Kivéve, előbb a BvS mozit akarod megtekinteni. Amit még ajánlok: Hulk világa (pont a Polgárháború mellett aktuális, ami külön mozifilmet is megérdemelt volna, nagyon erőteljes sztori és maximálisan kiegészíti a zöld óriás történetét), Batman: A kezdet kezdete, Batman a Piros Sisak ellen, Az Igazság Ligája: Pusztulás.

    Ezeket még nem láttam, azért még figyelmedbe ajánlom:
    Batman: Az Arkham ostroma (Öngyilkos osztag főszereplésével), Batman határtalanul: Féktelen ösztönök, Batman határtalanul: A szörnyek keringője, Batman: Az elfajzott (a DVD borítón a 18-as karika van már feltüntetve). És idén jön a Gyilkos Tréfa, amely szintén elég durvának ígérkezik. Most már ott tartunk, a vér és brutalitás mellett a szexualitás se tabu az újabb darabokban.

   • Skate szerint:

    A 2009-es A Csodanő se sikerült rosszul. Eredettörténet részben, mint a jövőre érkező mozifilm lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s