Március 15. a tévében (2016)

A nemzeti ünnepünkön talán elvárhatnának a tévécsatornáktól, hogy legalább egy icipicit foglalkozzanak az ünneppel, de az 1848-as forradalommal kapcsolatban nem nagyon találhatunk semmit sem a főműsoridőben. Ha rajtam múlna, a médiatörvényben kötelezném az országos kertévékét, hogy a nemzeti ünnepen minimum egy olyan filmet adjanak főműsoridőben, aminek köze van az ünnephez. Persze az se ártana, ha lennének új filmek is a témában.

Néznivaló persze bőven lesz a különböző csatornákon, de a kínálat nem igazán van összhangban az ünnep szellemiségével. Persze a Tv2 már reggel eladta az Egri csillagokat, hogy mégis valami magyar tartalom is legyen 15-én, de a főműsoridőben már nem engednek teret a magyar történelemnek.

A kőszívű ember fiai

Az RTL Klub főműsoridőn kívül se áldoz az ünnepre, és ha nem muszáj, akkor nem is lehet őket kárhoztatni azért, hogy csak a nézettség lebeg a szemük előtt. Délután Bud Spencer és Terence Hill már ki is oszt néhány pofont (Nincs kettő, négy nélkül), hogy ezzel melegítsenek be a főműsoridőre.

Az RTL Klub vezetősége is tudja, hogy ünnepnapon Gyerekjáték összehozni egy tévénézőbarát kínálatot, így be is vetik a premier November Man-t. A TV2 se aprózza el az estét, hiszen a Tények után Nanny McPhee-t küldik akcióba, majd A csajok bosszúja kerül terítékre.

A Dunán ünnepbarát, de ősrégi lesz a kínálat, ami alól csak a nem túl jól sikerült Kossuth papja nevezhető új tartalomnak. A kőszívű ember fiai viszont örökzöld klasszikus, de ugyanezt már nem tudnám elmondani a 80 huszárról.

Kábelen se feledkeztek meg az ünnepről, hiszen a Cool Mel Gibsonban látja A hazafit, aki nemzeti ünnepünkön is felveszi a küzdelmet az osztrák angol elnyomókkal. Megjegyzem, 2012-ben az RTL Klub adta le március 15-én ezt – az egyébként jó – filmet, szóval erős a gyanúm, hogy Kolosi Péter tudatosan trollkodik.

A SuperTV2 egy igazi premierrel várja a nézőket, hiszen alig egy évvel a mozipremier után mutatják be az Elrabolva 3-at, de lesz még ma este sorozatpremier is, hiszen az AXN-en indul a Mindörökké.

A Comedy Central nem a szokásos kedd esti blokkját adja, hanem 16 órától magyar humoristák önálló estjeit tűzi műsorra. Itt lesz újra a Szomszédnéni, Bödőcs Tibor, Mogács Dániel és Hadházi László.

A Bővebben mögött láthattok egy konkrét listát a ma esti kínálatból.

18:40 A kőszívű ember fiai – 2. rész, Duna
18:50 Gyerekjáték, RTL Klub
19:00 Nanny McPhee – A varázsdada, TV2
19:00 A hazafi, Cool
19:05 Mogács Dániel: Rohan(d)ó élet, Comedy Central
20:05 Kossuth papja, Duna
20:05 A költő utazása, Petőfi TV
20:50 Hadházi László: Méd in hungeráj, Comedy Central
21:00 Elrabolva 3, SuperTV2
21:00 Red Bull Pilvaker, Petőfi TV
21:05 A csajok bosszúja, TV2
21:05 Förtelmes főnökök, Film+
21:10 80 huszár, Duna
21:10 November Man, RTL Klub
22:00 Mindörökké 1×01, AXN

Reklámok
Kategória: tv
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

8 hozzászólás a(z) Március 15. a tévében (2016) bejegyzéshez

 1. Lengabor szerint:

  “a médiatörvényben kötelezném az országos kertévékét”
  Régen rossz, ha már ehhez is kötelezettség kell. Így is elég sok mindennek meg kell felelniük (“A televízióknak évi műsoridejük több mint felét európai művek, több mint harmadát magyar művek bemutatására kell fordítaniuk, és évi műsoridejük legalább 10 százalékában olyan európai műveket, legalább 8 százalékában pedig olyan magyar műveket kell bemutatniuk, amelyeket tőlük független műsorkészítővel készíttettek, vagy más műsorkészítőtől öt évnél nem régebben készült műként szereztek be.”).
  Én meg arra kötelezném a magyar lakosságot, hogy legalább egy ünnepnapon ne köpködjenek, fröcsögjenek, tüntetgessenek, sztrájkoljanak, hanem próbáljanak meg összefogni, nem széthúzni és mindenből politikai színjátékot csinálni. Egyik sem túl “demokratikus” megközelítés és kb. reménytelen is ezt elvárni. Ehhez képest nem nagy veszteség, hogy nincs főműsoridőben egy 168 évvel ezelőtti dologra emlékező alkotás.

  • Desmond Wallace szerint:

   De. Óriási veszteség. Meg is látszik a népen.

   • Lengabor szerint:

    Gondolod, hogy ha az RTL Klub és a TV2 ünnepi műsorokat vetítene egy évben kétszer-háromszor főműsoridőben, akkor nem lenne komcsizás, nácizás, libsizés, viktátorozás, hazaárulózás, mindenki egy közös célért küzdene, nem a másikat járatná le és vádolná lopással, hazudozással? Tény, hogy nagy felelőssége van a médiának, de a probléma gyökere nem ez. Nem itt van a kutya elásva.

 2. Desmond Wallace szerint:

  Nem egyszereplős a dolog. Annak az évi néhány alkalomnak is lenne pozitív vetülete, és még az is lehet, hogy rákapnának a kertévék nézői a történelmi filmekre/sorozatokra.

 3. Flanker szerint:

  “Ha rajtam múlna, a médiatörvényben kötelezném az országos kertévékét, hogy a nemzeti ünnepen minimum egy olyan filmet adjanak főműsoridőben, aminek köze van az ünnephez”
  Csatlakozom Gáborhoz. Régen rossz ha ilyen kényszertörvényeket hoznak, van elég baj így is.
  Benne van a nevében: KERESKEDELMI tévé. Még ha állami reklámpénzzel kezdik kitömni, mint a TV2-t. Ott a Duna és Duna World, aki a tévé előtt akar ünnepelni (már mekkora hülyeség), ünnepségeket nézni, nyugodtan megteheti.
  A mi falunkban is megvan a hagyomány március 15-re: ilyenkor ültetik (ültették) a háztáji kertekben a krumplit, hagymát, borsót, mert ekkor együtt volt az egész család.
  2 éve (véletlenül a választás előtt, ebből a körzetből nyer már ciklusok óta, ég is a pofám miatta) itt volt Harrach Péter. 2 méterre álltam tőle, közmunkásként én hangosítottam neki. Én még olyan unalmas, gépies, hangsúlytalan, monoton beszédet életemben nem hallottam. Azt se tudta hol van, max a papírjából. Hát a hátam közepének se hiányzik..

 4. Desmond Wallace szerint:

  Ennyire ördögtől való dolog lenne, hogy egy nemzeti ünnepen egy magyar kereskedelmi tévé főműsoridőben érdemben foglalkozzon az ünneppel?

  Lehet, hogy a végén oda jutnánk, hogy nem Szulejmán, hanem Luxemburgi Zsigmond nőügyeit beszélnék ki másnap a munkahelyen a jónépek.

  Lehet, hogy egyedül vagyok fele, de szerintem rohadt nagy pofátlanság március 15-én A hazafival ünnepelni. Egyszer még elmegy, de kétszer… Véletlenek nincsenek.

  • Lengabor szerint:

   Nem arról van szó, hogy ördögtől való, hanem arról, hogy nekik saját maguknak kellene eljutniuk addig a felismerésig, hogy erre van szükség. Nem egy külső kényszer által. Ez pontosan ugyanolyan, amikor az ORTT minden szarért elsötétítette őket. Ez pont az ellenkező hatást éri el. A büntetés és a kényszer csak megutáltatja velük a dolgokat, már csak dacból sem csinálják azt, amit elvárnak tőlük. Kb. mint a gyereknevelés. Így púp lesz a hátukon, egy szükséges rossz, amit le kell tudniuk. Ha viszont maguktól kísérleteznének, ami be is jönne nekik, akkor nagyobb kedvvel állnának hozzá. Más kérdés, hogy nem is kísérleteznek, de amíg az is bejön nekik, amit most csinálnak, addig nem nagyon fognak változtatni.

   Csinálja meg valaki Luxemburgi Zsigmond életének feldolgozását! Nem két fillér, ráadásul az itthoni “kritikusok” talán darabokra is szednék. Márpedig az kicsit fájóbb (és drágább), mint megvenni egy import sorozatot X összegért, leszinkronizáltatni Y összegért és adásba tenni. Ha le is szólják, ők moshatják a kezüket: tessék a törököket hibáztatni. De ha egy Kossuthkiflit szólnak le, akkor még a kedvük is elmegy ettől.

   Felőlem lehetne ünnepi műsor is, nem zavarna, de egyrészt van 110 csatorna, nem biztos, hogy pont kettőtől kell elvárni ezt, másrészt a magyar mentalitásra kevéssé lenne hatással. Az ünnep valódi lényege elveszett. Aktuálpolitikára használják fel ezt is.

   • Flanker szerint:

    Gábor, ott a pont nálad, az utolsó bekezdés 10/10

    “Ennyire ördögtől való dolog lenne, hogy egy nemzeti ünnepen egy magyar kereskedelmi tévé főműsoridőben érdemben foglalkozzon az ünneppel?”
    Nem ördögtől való. DE a törvénnyel kikényszerítése, az már nagyon is igen, Észak-Korea és Oroszország, Törökország szint lenne.
    A Hazafinál vajon kivágják majd azt a részt amikor Gibson a tomahawkal (vagy mással, csak 1x láttam régen) csapkodja egy angol katona gerincét és fröcsög a vér?
    Szerintem nem pofátlanság. Csinálják, én a BL selejtezőt nézem. Ahogy a kormány szívatja, szívatni próbálja az RTL-t, és közpénz milliárdokkal tömi ki a TV2-t (na AZ pofátlanság), ez a minimum.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s