The Walking Dead 6×14

Azt már megszokhattuk, hogy a TWD írói néha feláldozzák a logikát a feszültségkeltés oltárán, de most talán több ilyen húzásuk is akadt a friss epizódban. Ettől függetlenül egyáltalán nem volt ez rossz rész, az utolsó 10 perc pedig különösen izgalmasra sikeredett. Spoileresen folytatom.

Walking Dead 6×14

Rick szabadságon van? Csak azért kérdezem, mert nagyon lazán sétálnak veszélyes helyzetekbe Alexandria lakói, pedig egy vezetőnek azért erősen kontrollálnia kéne ezt a ki-be mászkálást.. Főleg a szerencsétlenebbekre gondolok, és azokra, akiket nem olyan könnyű pótolni. Itt van például a dokinő, akinek most nagyon mehetnékje volt, és végül jól rá is fázott erre a kis kirándulásra. Az biztos, hogy ütős búcsút produkált, Daryl pedig a motorja után a nyílpuskáját is visszakapta.

Walking Dead 6×14

Denise halála után kaptunk egy elég komoly és feszült helyzetet, de a logikáért itt se álltak kétszer sorba az írók. Eugene rögtönzött akciója eléggé röhejes volt, az pedig érthetetlen, hogy az égett arcú fickó miért nem lőtte fejbe a szintet lépett geek-arcot. Ő végül megúszta a kalandot, Christian Serratos (Rosita) pedig annak örülhetett, hogy talán még egy részben se kapott ennyi játékidőt.

A helyzet egyre fokozódik, de azért a mostani nyugisabb epizód egy cseppet időhúzásként is értelmezhető. A múltkori költségtakarékos drámázás után ugyan mozgalmasabb kalandok következtek, de a rajtaütés után azért picit lassult a tempó. Panaszra viszont igazán így sincs okom, mert az évad második fele még mindig sokkal pörgősebb, mint az őszi etap.

Walking Dead 6×14

A jelentős túlerő se akadály, ha az írók is hőseink mögött állnak.

A fura írói húzások táborát erősíti még Carol távozása. Picit hirtelen jött ez a pálfordulás, hiszen az elmúlt évadokban már elég sok durva dolgot tett ez a karakter, és korábban nem nagyon volt annak jele, hogy különösebben meghatná a vérontás. Most azonban gyorsan magába szállt, és eldöntötte, hogy inkább odébbáll, hogy ne kelljen többet ölnie. Nem mondom azt, hogy ezt a változást ne lehetne megindokolni, de két rész alatt azért túl gyorsnak és erőltetettnek hat Carol váratlan távozása.

Már csak két rész van hátra az évadból, és tele van az internet azzal, hogy jön Negan. Vajon tényleg sokkoló lesz az érkezése? Hamarosan meglátjuk, és kiderül az is, hogy Carol végleg távozott-e.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s