The Walking Dead: véget ért a 6. évad

Annyira örülnék, ha legalább egy-két igazán tehetséges író is lenne a The Walking Dead alkotói között! Itt van egy jó alapanyag (bár a képregény se hibátlan mestermű), de sokszor annyira amatőr megoldásokkal és klisés helyzetekkel borzolják a kedélyeket, hogy azt nem jó nézni. Nagyon nem. Pedig jól indult az évad második fele, de aztán szépen lelassultak az események, hogy elcammogjunk a végkifejletig.

Walking Dead 6×16

A 6. évad fináléja is hagyott maga után némi kívánnivalót, de azért messze nem ez volt a sorozat leggyengébb része. A kibővített játékidőt feleslegesnek éreztem, a csattanóval pedig leginkább a hűséges nézőket vágta kupán az alkotógárda. Spoileresen folytatom.

Negan a végére megérkezett, és egy igazán feszült 10 percet köszönhetünk neki. Jeffrey Dean Morgan remek bemutatkozást produkált. Valahogy így kell megformálni egy igazi rosszfiút. Rickék pofára estek, a nézők pedig hoppon maradtak, hiszen nem tudtuk meg, hogy kiből is kezdett lakmározni Lucille az utolsó pillanatokban.

Walking Dead 6×16

Ez nagyon töketlen húzás volt az íróktól, de nem ezen az egy momentumon múlik a TWD megítélése. Szemét befejezés volt ez, méghozzá a leggyávább fajtából, de az se volt túl eredeti, hogy az epizód jelentős részében csak ide-oda kocsikáztak hőseink, míg végül megtörtént a nagy találkozás.

Nem tudom, hogy így 2016-ban mennyire tudják majd titokban tartani az alkotók, hogy kinek harangoztak a fináléban, de kötve hiszem, hogy októberig ne kerülne fel a netre ez az információ.

Walking Dead 6×16

A lényeg, hogy Negan érkezése egy elég érdekes irányba terelheti a történetet. Vajon hogyan tovább? Alexandria behódol Negan ütős belépője után? Rick elfogadja, hogy most már nem ő a főnök? Mi lesz a bosszúval? Sorolhatnék még pár kérdést, ami megfogalmazódott bennem tegnap óta, de a lényeg az, hogy a sok gyenge írói húzás miatt is van ebben a sorozatban annyi, hogy továbbra is ott legyen a kedvencek között.

Pozitív fejleményként említeném az évadzáróból Morgan és Carol történetszálát, ami legalább nem csak az időhúzásból állt, mint az elmúlt két rész jelentős része. Megérkeztek a lovasok, és ez a feltehetőleg új csapat még újabb színt hozhat a sztoriba. Kíváncsian várom, hogy mit kezdenek majd vele.

Walking Dead 6×16

Az utóbbi részek negatívumai közé sorolnám Tara eltűnését. Az rendben van, hogy a színésznő állapotos, de az nem annyira életszerű, hogy már epizódok óta kóborol a nagyvilágban, és közben nem futott bele a Megmentőkbe. Persze lehet, hogy októberben majd zombiként üdvözölhetjük. Tara mellett Jézus is nagyon eltűnt az utóbbi hetekben, pedig ő tényleg egy ígéretes új szereplőnek tűnt. Kár lenne érte, ha a 7. évadban is mellőznék.

Walking Dead 6×16

Mindent összevetve olyan 6/10-re hoznám ki az évad átlagát, ami így önmagában nem rossz ugyan, de pár tehetséges író ebből sokkal többet is kihozott volna. A zombik teljesen kellékeké váltak az évad végére, hiszen az ember a lényeg, és az a tény, hogy egy ilyen világban se tud kibújni az ember a bőréből. Ha mélyebben is belemennének ennek a filozófiájába… Akadtak azért is jó periódusok ebben az évadban, hiszen jól indult a szezon, a 6×04-et pedig különösen szerettem. Így a végén ugyan keserű egy picit a szám íze, de kétségtelen, hogy októberben is nézem majd a folytatást.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s