Banshee 4×01

Már nagyon vártam a Banshee visszatérését, hiszen tavaly nem véletlenül lett dobogós, és egyébként is ez az utolsó évad. A 4. felvonás viszont valahogy beragadt a rajtnál. Nem hozta azt a szintet, mint 2015-ben, de még nincs veszve semmi, mivel – az elindított szálak alapján – ebben az új évadban is van bőven lehetőség, csak éppen ennél erőteljesebb visszatérést vártam.

Banshee 4×01

Az elején nem sokat vacakoltak, hiszen egy meglepő húzással indították az utolsó fejezetet, de a komótos tempó nem tett jót az összképnek. A remek főcím viszont megadta az alaphangulatot, és azt is visszarántja Banshee mocskába, aki az elmúlt egy évben megfeledkezett az eddigiekről. Innentől spoileresen folytatom.

Két évet ugrottunk az időben. 24 hónap alatt sok minden történt Banshee-ben, és ebből kaptunk is némi ízelítőt a visszapillantásokból. A lényeg viszont a jelen, hiszen itt zajlik majd a nyomozás, mivel valaki megölte Rebeccát. Na, ez elég meglepő indítás volt.

Banshee 4×01

Az utóbbi két évadban nem igazán volt szimpatikus számomra ez a karakter, szóval most nem fogok könnyeket hullatni érte, de azért így is eléggé meghökkentő ez az írói húzás. Kíváncsian várom, hogy hova akarják kifuttatni ezt a nyomozást.

Hood pozícióját Lotus örökölte, aki igyekszik vérontás nélkül végezni a munkáját. Hood viszont remeteként élte az elmúlt hónapokat, mivel – eredmény híján – feladta a Job utáni kutatást. Rebecca halála viszont ráébresztette arra, hogy a borotva még mindig nem ment ki a divatból.

Banshee 4×01

Érdekes húzás továbbá az is, hogy jelenleg Proctor a város polgármestere, a negatívumok között pedig meg kell említenem egy fájdalmas klisét (Bunker a testvére feleségét döngeti), ami nem túl szimpatikus fejlemény.

Vannak aztán itt új arcok is, akik még csak a kötelező bemutatkozáson vannak túl, a rövid évad viszont nagyon érdekes lesz azt megnézni, hogy az írók mennyire tudták őket beépíteni a régi szereplők közé.

Banshee 4×01

A hangulat a régi, és a folytatásban meglátjuk, hogy a tartalom felér-e majd az eddigiekkel. Bízom benne, hogy erre az alapozásra egy erős évadot húztak fel az írók. A kezdésre 6/10-nél nem tudok többet adni.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.