Outlander: elindult a 2. évad

Hosszú volt a böjt az első évad óta, de talán kellett is ez az idő, mivel az első évad utolsó két része annyira brutális volt, hogy még az én gyomromat is megfeküdték azok a jelentek. Most azonban visszatért az Outander, ráadásul nem is egy akármilyen résszel. Egyszerűen jó volt nézni a 2×01 minden egyes percét.

Outlander 2×01

Noha – a kezdést leszámítva – nem produkált semmi meghökkentőt ez az epizód, de a színészek annyira jól játszottak, hogy azt nem lehetett nem élvezni. A 40. perc tájékán ugyan volt egy kis törés az epizódban, de ezt leszámítva nagyon egyben volt ez az évadnyitó. Ha nem taszít egy olyan kosztümös történet, amelyet erősen átitat az időutazás, és bírod a keményebb jeleneteket, akkor az Outlander nem fog csalódást okozni számodra. Innentől már spoileresen folytatom.

Az epizód nem onnan folytatódott, ahol egy éve abbahagytuk, hanem egy szép nagy időugrással, amelyben Claire ismét a saját idejében találja magát. Visszatér a férjéhez is, aki tárt karokkal fogadja a hosszú ideje eltűnt feleségét. Ez a találkozás viszont nem megy zökkenőmentesen, hiszen Claire-nek meg kell küzdenie az érzéseivel, hiszen mindkét idősíkban van egy-egy férje. A múlt pedig nem ereszti őt, mivel Jamie-től gyermeket vár.

Outlander 2×01

Caitriona Balfe és Tobias Menzies színészi alakítását csak dicsérni tudom. Természetesen az írók (gyönyörűek voltak azok a párbeszédek) is kitettek magukért, de a színészek játéka koronázta meg igazán ezeket a jeleneteket. Igazi kamaradrámát láthattunk, amelyben két szereplő próbál megküzdeni egy nem mindennapi helyzettel. Le a kalappal előttük!

Nagyjából 40 perc után aztán visszazökkentünk a 18. századba, ahol Claire és Jamie éppen megérkeztek Franciaországba, hogy ott próbálják elejét venni a végzetes lázadásnak. Ahhoz túl kevés volt ez a szűk 20 perc, hogy úgy igazából elindítsa az eseményeket, így csak hellyel-közzel tudták felskiccelni ezt a szálat az írók, és ezek a jelenetek egy picit eltörpültek a 20. századi dráma mellett.

Outlander 2×01

Ha az egész epizód hozta volna azt a szintet, mint az első 40 perc, akkor simán kiosztanék rá egy 8/10-et, de az időugrás egy kissé megtörte számomra az évadnyitó egységét, így – szigorúan véve – “csak” 7,5/10-et kap most tőlem ez a premier. A sorozat erényei továbbra is megmaradtak. Jók a színészek, a forgatókönyvírók is tehetségesek, a látvány pedig egészen kiváló, szóval úgy tűnik, hogy az Outlander továbbra is egy páratlan élmény maradhat a nézők számra.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. jersey szerint:

    Köszönet az írásért! 🙂
    Engem eléggé zavart az első részben ez a törés féltávnál. Talán az lett volna a legjobb, ha Claire jelen idejének szálát csak később hozzák be, akár egész epizódot kitöltő játékidővel.
    A második rész viszont rengeteg szórakoztató pillanattal szolgált. Könyves olvasóként egyelőre nem panaszkodom az apróbb változtatások miatt sem, hiányzott már az Outlander az az igazság. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s