Hurok

Nagyon vártam már Madarász Isti első mozifilmjét, hiszen szeretem az időutazós filmeket (bár a Hurok nem teljesen az), és A fekete múmia átkával már bizonyította a rendező, hogy van tehetsége a mesterségéhez. Azt is be kell viszont vallanom, hogy picit féltem attól, hogy végül csalódás lesz a Hurok. Nem lett az.

Hurok

Ez pedig elsősorban Madarász Isti érdeme, aki le se tagadhatná, hogy rajong a hollywoodi filmekért, és ez a Hurokban is sok helyen tetten érhető. Vannak itt filmes kikacsintások, utalások nagy klasszikusokra, de azt hiszem a lényeg a filmművészet iránti alázat.

Madarász Istinek volt egy jó ötlete, amelyet úgy álmodott a vászonra, hogy a történet valóban működik. Ugyan az első 20-30 perc picit lassabb tempójú, mint a folytatás, de kellett ez az alapozás ahhoz, hogy rendesen működjön a főszereplő karaktere.

Hurok

Száraz Dénes derekasan megállta a helyét, de ez a megállapítás igaz a másik két színészre is. Martinovics Dorina hiteles volt a szerepében, Anger Zsolt pedig már kisujjból hozza ezt a szemétláda karaktert. Dezsőként nagyjából azt hozta, amit az Aranyéletben Hollósként.

A történetről még nem írtam. A Hurok Ádám (Száraz Dénes) és Anna (Martinovics Dorina) története, akik Dezsőnek dolgoznak, a feladatuk pedig annyi, hogy gyógyszert csempésznek. Ádám éppen most készül egy nagy dobásra, de közben kiderül, hogy Anna gyereket vár. Ez a tény alapvetően befolyásolja a következő órák eseményeit, amit aztán újra és újra át kell élniük a szereplőknek, mivel egy időhurokba kerültek. Vajon van olyan lehetőség, hogy jól alakuljon a nap?

Hurok

A Hurok engem is beszippantott. Őszinte kíváncsisággal vártam, hogy milyen újabb lehetőségek várnak a szereplőkre a cselekmény során, és egyszerűen jó volt nézni ezt az ötletkavalkádot. Ahogy haladt előre a történet, úgy drukkoltam egyre jobban ennek a párnak, pedig az elején Ádám még egyáltalán nem volt szimpatikus karakter.

Szívesen beszélnék a befejezésről is, mert megérne egy misét, de nem teszem, mert az már spoileres övezet. Mindent összevetve a Hurok egy rendkívül szórakoztató időkavarós thriller, amit nem csak egyszer érdemes megtekinteni.

Hurok

Értelmezni is többféleképpen lehet, mert több dimenziója is van a Huroknak, és még agyalni is lehet az egyes részleteken. A negatívumok között a kevés helyszínt és szereplőt tudnám említeni, ami viszont nyilván az alacsony költségvetés sara. Röviden: ha még nem láttad, irány a mozi! Értékelésem: 75%

Reklámok
Kategória: film
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.