Melyik magyar premiert várod a legjobban?

A szaporodó világpremierek ellenére, még mindig van jó pár olyan sorozat, amelyikből minimum egy évadot már láthatott az amerikai közönség, de Magyarországra még nem találtak utat maguknak. Te melyiket látnád legszívesebben valamelyik magyar csatornán? Nyilván előbb-utóbb mindegyik eljut valamelyik magyar csatornára, de nem ártana, ha minél hamarabb láthatnánk őket. Akit nem hoznak lázba a magyar premierek, vegye tárgytalannak a kérdést.

Reklámok
Kategória: szavazás
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

12 hozzászólás a(z) Melyik magyar premiert várod a legjobban? bejegyzéshez

 1. Flanker szerint:

  Utóélet 🙂

 2. george08 szerint:

  Jeremiah. 2002-es, de azért még reménykedek 😀

 3. Skate szerint:

  Pszichozsaru 3-4. évad. Arra viszont várhatok ítéletnapig is. 😀
  Vagy MASH 3-11. évad a másik.
  Sajnos esélytelen mind a kettőnél, valaha elkészüljön ezekhez az évadokhoz a szinkron, közben a tv3 nem ma szűnt meg már.

  Esküdt Ellenségek: Különleges ügyosztály 11. évadtól jöhetne (még arra esélyt is látok egyszer, a nagy világégés után :D). Előtte viszont az eddigi tíz évad egy huzamba lemehetne végre egy csatornán végig.

  • Skate szerint:

   Mennyi trehány a magyar sorozatközvetítés, hogy még egy crossovert se vesznek figyelembe. A Chicago Fire (történet eleje) és Chicago PD (történet vége) hármas crossoverből pont az összekötőrészt nem szinkronizálták le egyedül, amelyet az SVU tartalmaz. A második hármas crossovernél ez sokkal neccesebb lesz, még szorosabban összefüggnek az ügy részletei. Jellemzően a hazai csatornák erre tesznek nagy ívben. Már a Helyszínelők franchise úgyis kifutott, így nyugodtan adhatnák a Különleges ügyosztályt napiban mondjuk a viasaton. Mint 5-7 éve tették. Ehelyett száz évig fogják agyonismételni a Helyszínelők minden szériáját, míg világ a világ. És a sablonok miatt véletlenül két részt vagy többet nézel meg egymás után, az egész nyomozásmenet egybefolyik két különböző ügymenetben. Ez a Helyszínelők. Az igazán változatosságra vágyóknak meg marad a torrent.

 4. Lengabor szerint:

  InuYasha: The Final Act. Még nem döntöttem el, hogy Az utolsó felvonás vagy A döntő csata alcímet válasszam hozzá, de addig ráérek ezen gondolkozni, amíg az alapsorozat mind a 167 részét le nem adják. Most, hogy Damu Roland is végre szabad, sőt már a Ne hagyj el! című telenovellában is szinkronizál, minden adott, hogy visszatérhessen Sesshomaru szinkronhangjaként. Sajnos Csampisz Ildikó nemrég elhunyt, ő már nem tér vissza Kaguraként, ami azért is különösen tragikus, mert a karakter egyébként is meghal a második részben. 😦 Még Steiner Kristófot kell visszacsábítani Izraelből erre a 26 részre, illetve a méltatlanul mellőzött Szabó Gertrúdot Kikyo szerepére (ő a nyolcadik részben hal meg), aztán jók is vagyunk. Szegény sorozatot valaki nagyon csúnyán elátkozta itthon. Ennyi megpróbáltatást, magánéleti gondot, várakozást nem is nagyon tudnék máshoz mondani.
  Egyébként még az Egy call girl titkos naplója 3-4., A kertvárosi gettó 4. és a Kívülállók 5. évada érdekelne, hogy valami “kompatibilisebbet” is mondjak. Esetleg A híd 2. évada, de most már azt is fenntartásokkal fogadnám.
  Az amerikai sorozatok premierjére már nagy ívben teszek. Túltolták a biciklit. Olyan szinten a bőség zavara van az évi több száz sorozattal (láthattuk, hogy 2015-ben 409 volt), hogy a bánatnak sincs már ennyi mindenre ideje. A mai napig is vannak el- és lemaradásaim, hiába volt meg már hozzájuk a magyar premier. Pont letojom, hogy mi lesz az Agent Carterrel vagy pláne a The Originalsszel (bocs a rajongóitól). Jellemző a megcsömörlésemre, hogy még A bosszú asszonyával és a Dragon Ball Superrel is előbb szinten vagyok, mint sok minden mással, amit csak tolok magam előtt és “porosodik” az archívumomban.

  • Flanker szerint:

   Na és japán anime sorozat hány van egy évben? Csak hogy lássuk az érme másik oldalát is 😉

   • Lengabor szerint:

    Sok, de animációt mindig szívesebben néztem, mint élőszereplős dolgot. Ráadásul a többségük csak 12-26 rész összesen, epizódonként 23-25 perccel. Ezeket mondjuk tippre az életben sem vennék meg már itthonra, mert nem éri meg nekik az áruk és a rövidségük miatt, de van egy pár nagyon felkapott hype-os, neverending sorozat is több száz résszel is. Szégyen, hogy hiába tart már valami a 458. (Naruto Shippuden), a 277. (Fairy Tail) vagy a 738. (One Piece) részénél, Magyarországon hivatalosan olyan, mint ha nem is léteznének. Bezzeg a 9 rész után bukott The Player-hez vagy a 10 rész után kifújt The Bastard Executioner-höz óriási szükség van a magyar premierre… Az Egyesült Államokban az április 17-re virradó éjjel mutatták be a Hunter x Hunter című sorozatot, ami “csak” 148 részből áll. Itthon azt sem ismerhette meg eddig senki, holott 2011 és 2014 között ment eredetileg. De ugye a 6 részes The Night Managert azonnal látnunk kellett. Igen csúnyán fejre álltak itthon a dolgok, de ezt már megszoktam.

   • Flanker szerint:

    nem válaszoltál a kérdésre 🙂 A sok ugye nem válasz.

 5. Desmond Wallace szerint:

  “animációt mindig szívesebben néztem, mint élőszereplős dolgot”
  Ez nálam pont fordítva van.

 6. Lengabor szerint:

  Flanker: minden szezonban van többek között téli és tavaszi anime chart, ami felsorolja, hogy milyen újdonságok lesznek. Nem szoktam megszámolni, pláne nem összeadni, de van bőven. De mivel a legtöbb új sorozat eleve rövid (nem kaszálják a francba, hanem így alkot kerek egészet, bár ma már divat, hogy kapnak “második évadot”), így nem ugyanaz a kategória, mint pl. a Gotham, ami már most 40 résznél tart. Itt a 2016-os tavaszi összefoglaló:
  http://rajzfilmovezet.blogspot.hu/2016/04/2016-tavasz-anime-ova-szezon.html
  15 film és 63 sorozat (+ 33 egyéb speciál vagy OVA). Nem kevés, ha számszerűen nézzük, ugyanúgy a bőség zavara ez is, csak ha kiszámolja az ember, hogy pl. az Akame ga Kill! esetén mennyi lenne a 24×23 perc és mennyi mondjuk a The Originals 63×40 perce, akkor rájön, hogy melyikkel végezne hamarabb. Nekem pedig ez is tényező.
  Én nem azt mondom, hogy minden rövidke sorozatot be kell mutatni nálunk is, de még azzal sincs feltétlenül bajom, hogy ha egy 6-9-10 részes amerikai sorozat eljut ide (bár sok vizet nem zavarnak), hanem azt, hogy vannak világszerte ismert és vetített, hosszú, valóban sikeres sorozatok is, amikről idehaza egy szűk rétegen kívül senki sem hallott. Ezek elől pedig bizony “feleslegesen” veszik el a helyet a bukott vackok, amiket rásóznak a csatornákra a forgalmazók. Mint ahogy a 120-150 részes telenovellák is sok helyet felemésztenek. A 110-nél is több csatorna mellett elvileg ilyen kérdést fel sem kellene tenni, hogy melyik magyar premiert várjuk, mert lehetőség lenne vetíteni szinte mindet a fenti listából (is). Szándék vagy pénz már nem igazán van.
  Ha pedig maradunk az animációknál, én marhára örültem neki, hogy a 36 részes Brickleberry és az ugyanennyi részes Firka villa, vagy a 31 részes Furcsa amcsik is eljutott hozzánk, mert jól sikerültek. Ugyanez az öröm már nem volt meg a 7 részes Allen Gregory és a 10 részes Pokoli szomszédok esetén, mert szarok voltak. Ott pénz- és helypazarlásként könyveltem el a magyar premiert. Akárcsak az Új csaj esetén. Van, akinek tetszik, nekem egyáltalán nem jött be, de az RTL II rendületlenül vetíti, pedig alig nézik. Számomra ez is pazarlás, de biztos van, aki örül neki. Tőle meg nem sajnálom. Úgyhogy nálam ez elég összetett, hogy minek várnám és minek nem a hazai premierjét. Például az Amerikai fater 8. évadát várom, de lehet, hogy a VIASAT azt sem erőlteti már. Vadonatúj amerikai sorozatok most már kevésbé hoznak lázba.

 7. Deny szerint:

  Devious Maids igazán jöhetne már. Szerintem a STORY4 lecsaphatna rá.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.