Trónok harca 6×01

Öt évvel ezelőtt már lázban égtem a Trónok harca miatt, hiszen az egyik kedvenc regénysorozatomat filmesítette meg az HBO. Ugyan nem minden évad után csettintettem elégedetten, de a mai napig a Jég és Tűz dala rajongója vagyok.

Trónok harca 6×01

Most elérkeztünk egy olyan ponthoz, ahol új korszak kezdődik, hiszen a sorozat megelőzi a könyveket. Innentől kezdve már nem nagyon lehet a regényekre támaszkodni, tehát nem igazán lesz összehasonlítási alapunk, ami talán nem is baj.

Ugyan nem produkált nagy horderejű eseményeket ez az évadnyitó, de felvezetésnek kielégítő volt a Trónok harca visszatérése. Szinte mindenkit újra láthattunk ebben az 50 percben, a szereplők elhelyezkedtek a sakktáblán, a figurák pedig hamarosan mozgásba lendülnek; már aki él még a népes kompániából.

Trónok harca 6×01

Az elmúlt évadok során nagy vérengzéseknek lehettünk szemtanúi, amelyek során sok kedvencünk hullhatott a porba, és nem feltétlenül jöttek helyettük újak. A pozitívabb karakterek számára eddig nem sok babér termett, de talán most majd változik valami Westeroson. Spoileresen folytatom.

A Havas Jon élettelen testével indult az epizód, és ebből a bevezetőből nem is kaptunk választ a tavalyi finálé után megfogalmazódott kérdésünkre. Szinte mindenkit a fattyú sorsa foglalkoztatott az elmúlt hónapokban, és csak remélni tudom, hogy a válasz már nem sokat várat magára. Én bízom benne, hogy feltámasztják.

Trónok harca 6×01

Dany története továbbra se a hódítás irányába halad, és az újabb utazása nem biztos, hogy annyira lázba hozza majd a rajongókat. Az elmúlt évadokban se nagyon haladt a célja felé a Sárkányok Anyja, és úgy tűnik, hogy egy darabig még meg lesz kötve a keze. Ez pedig nem kecsegtető a követőire nézve se, hiszen így anyátlanul bolyonghatnak és elmélkedhetnek a következő epizódokban.

Ugyanígy nem nagyon látom értelmét Arya történetszálának se. Kíváncsi vagyok, hogy végül hova lyukadunk majd ki ezen a szálon, mert egyelőre nem sokat adott az élményhez a braavosi tartózkodása.

Trónok harca 6×01

A dorni szál elég meglepő volt. Az előző évadban se sok értelmét láttam, de most ügyesen nullázták le azt, amit tavaly felépítgettek, és fogalmam sincs, hogy ennek a gyilkosságsorozatnak milyen hatása lesz az eseményekre.

Királyvárban sincs nyugalom, hiszen a verebek egyre jobban nyeregben érzik magukat, Cersei és Jaimie viszont bosszúra szomjazik, és nem hiszem, hogy túl sokáig tartana a békesség a két csoport között.

Az epizód végére Melisandre is eléggé kivetkőzött magából, de talán még bízhatunk benne, hogy tartogat még számunkra kevésbé undorító meglepetéseket is a vörös papnő.

Trónok harca 6×01

Mindent összevetve élveztem ezt a kezdést, pedig túl sok izgalmat azért nem tartalmazott ez a körkapcsolás. Egy-két figura a porba hullt, itt-ott változtak az erőviszonyok, Brienne pedig végre teljesíthette lovagi kötelességét. 7/10-re értékelném a látottakat. Annak ellenére, hogy a minőség tagadhatatlan, azért ennél egy picit nagyobb pörgést el tudnék viselni a következő hetekben.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) Trónok harca 6×01 bejegyzéshez

 1. csiki1991 szerint:

  Jó kis kezdés volt, mondjuk én meglepődtem volna, ha Jon-t már most visszahoznák… Mert hogy feltámad majd, az biztos… Viszont Dorne. WTF?! Azzal kezdeném, hogy Oberynt, én kedveltem, sajnáltam is amikor meghalt, de ha utólag visszagondolunk, azért halt meg, mert idióta volt… Ezzel szemben Doran herceg egy dörzsölt stratéga volt, legalábbis a könyvben, a sorozatban ez annyira nem jött át, de a Homokkígyókat az előző évadban annyira érdektelenül hozták be, hogy egyetlen indok a mostani mészárlásra, ami eszembe jut, hogy most mindenki megutálja őket és majd tapsikoljunk, amikor eléri őket a vég…

  Egyébként engem ami érdekel, hogy Ramseynek mikor lesz végre tele a hócipője az apjával, mert ahányszor előhozta az utóbbi időben az utódlást, egyszer be fog telni az a pohár… 😀

 2. Skate szerint:

  Reakció röviden.

 3. Skate szerint:

  Lassan érik Sophie Turner-ről is egy sorozatlányok galéria. Egyre nívósabb képekbe futok a neten bele róla mostanában. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s