Lucifer 1×01

Már az amerikai premier után felkeltette az érdeklődésemet ez az új nyomozós sorozat, de végül csak most került rá sor, hogy megnézzem a Lucifer pilotját. A Viasat3-nak hála, a magyar premier jó alkalom volt arra, hogy szinkronnal kukkantsak bele ebbe az új sorozatba.

Lucifer 1×01

A történet annyi, hogy az Ördög megunja a pokoli grillpartikat, így Los Angelesbe költözik, hogy földi környezetben tanulmányozhassa Isten kedvenc teremtményeit. Ennél mélyebben talán nem nagyon kell belemennem a sztoriba. A Lucifer is az országos krimik népes táborát gyarapítja, ami alapállásból nem indul nálam túl jól, de ez a pilot kellemes csalódás volt. Aki viszont kiütést kap a műfajtól, annak a pozitívumok ellenére se nagyon ajánlom a FOX újoncát.

Nekem alapvetően bejött tehát a pilot, és ez nem a nyomozós részeknek köszönhető, hanem a címszereplőnek, mivel Lucifer Morningstar új színt hozott az amerikai krimitengerbe. Azt nem tudom, hogy ez a lendület kitart-e az egész évadban, de a kezdés biztató volt.

Legnagyobb pozitívumként a szellemes párbeszédeket tudnám kiemelni, amelyek pokoli humort csempésztek ebbe a bemutatkozó epizódba. Tom Ellis kiváló választás volt Lucifer szerepére, de Lauren German egyelőre még nem győzött meg arról, hogy méltó “társa” lesz az Ördögnek.

Lucifer 1×01

A Lucifer alapvetően epizodikus sorozatnak tűnik, amelyben mindig ott lesznek a heti ügyek, de természetesen van itt főszál is. A folytatásban, amire a jó kezdés után én is befizetek, aztán majd kiderül, hogy van-e elég potenciál Lucifer nyomozóban. A kezdés tehát roppant szórakoztató volt, és így simán meg is érdemel 8/10-et.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Skate szerint:

    A pilot nekem is kifejezetten tetszett (igaz nem szinkronosan láttam). Időhiány miatt sajnos nem jutottam el a folytatásig, viszont igen csak érdekelne, milyenek a további részek. Outsiders-szel is így jártam. Szintén bitang erős kezdést produkált, mégsem sikerült arra se még időt szánom. Egy proceduraltól meg kellő pozitívum, hogy képes az ember érdeklődését ilyen jól megalapozni, ami a nyomozós műfajban egyre ritkább manapság.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s