Person of Interest: elindult az 5. évad

Sokat kellett rá várnunk, de a héten vége az útjára indult a Person of Interest 5. évada. 2011 őszén kezdődött ez a kaland, és idén nyáron fejeződik be a Gép története a CBS-en. Visszatértek tehát kedvenceink, hogy felvegyék a harcot azzal a Szamaritánussal, amelynek immár korlátlan erőforrások állnak a rendelkezésére.

Person of Interest 5×01

Jó volt újra elmerülni ebben a világban, és bízom benne, hogy 4. évadnál jobb lesz majd az összkép. A kezdés biztató volt, és ha hihetünk az alkotóknak, akkor a folytatással se lesz probléma. Spoileresen folytatom.

Az epizód központi kérdése az elmúlás volt, amelyhez kaptunk pár remek visszatekintést is 2006-ból. A múlt és jelen összekötése szinte mindig jól működött a sorozatban, és most se volt ezzel gond.

Person of Interest 5×01

A jelen talán kevesebb izgalmat tartogatott a nézőknek, hiszen az borítékolható volt, hogy a Gép megmentéséért folytatott küzdelem végül sikerrel jár. Az odáig megtett út viszont hozott pár sablonosabb akadályt, amelyeken derekasan küzdötte át magát a csapat.

Örülök, hogy az írók ott vennék fel a fonalat, ahol egy éve abbahagyták, és nem oldották fel egy nagyvonalú időugrással a tavalyi cliffhangert. Bár azt is meg kell hagyni, hogy a kezdő képsorok nem sok jóval kecsegtetnek.

Person of Interest 5×01

A lövöldözős jelenetek sajnos most se voltak túl realisztikusak, de ez már az előző évadokban is így volt, így kár lenne most felróni a negatívumok között. A Gép tehát új életre kelt, és valószínűleg a folytatásban jönnek majd a számok is, hiszen bármennyire a főszál a Person of Interest igazi ereje, azért a “lényegtelen emberek” is a sorozat alapját képezik.

Person of Interest 5×01

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy korábban is akkor volt igazán erős a PoI, amikor csak szép lassan építgette a főszálat, illetve mesterien kezelte az egyes mellékszálakat. Száz szónak is egy a vége: élveztem ezt az évadnyitót, még akkor is, ha itt-ott azért kiszámítható is volt, de az filozófiai boncolgatás most is bejött. Erős 7/10-re értékelném az 5×01-et. Hiányzott már a sorozat, és valószínűleg a sorozatzáró után is fog, és talán megvan az esély arra, hogy egy kiemelkedő évaddal búcsúzzon a Person of Interest, és akkor ott lesz a helye az örök kedvencek közt.

Kategória: sorozat
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Person of Interest: elindult az 5. évad bejegyzéshez

 1. Flanker szerint:

  Csatlakozom, ehhez nem sokat tudok hozzáfűzni 🙂

 2. Llew szerint:

  “idén nyáron fejeződik be a Gép története a CBS-en”
  úgy legyen, hogy csak a CBS-en fejeződik be.

  Jó kezdés volt. Apróbb hibák, bosszantó dolgok, de tetszett és végre megint itt van.

 3. Pityuerez szerint:

  Szintén egyetértek a leírtakkal, nekem is hiányzott már.
  Bízom a készítőkben, hogy egy remek kis évadot sikerül(t) összehozniuk!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s