Wolf Creek 1×01

Akad pár horrorsorozat a jelenlegi palettán, de eddig egy se váltotta be a hozzá fűzött reményeket. (Bár a Slasher-ből még csak három részt láttam.) A Wolf Creek viszont nem árul zsákbamacskát, hiszen nem előzmény nélküli ez az ausztrál sorozat. Ahogy az a horroroknál lenni szokott: idilli kezdés, majd jön a véres folytatás.

Wolf Creek 1×01

Mick Taylor ismét visszatért, csak ezúttal nem a mozivásznakon, hanem a tévék képernyőin. Ha láttátok a filmeket (első rész, második rész), akkor tudjátok, hogy mire számíthattok. Ha nem, akkor a történet annyi, hogy van egy pszichopata ausztrál fickó, aki szereti eltenni láb alól az átutazókat, mivel rühelli a turistákat. Mick Taylor nem szívbajos, és bárkit megöl, ha kedve szottyan egy kis vadászatra. Ennyi alapján tucathorror is lehetne a Wolf Creek, de az ismerős sablonok ellenére is van benne valami egyediség, ami miatt megéri szánni rá egy kis időt.

Wolf Creek 1×01

Spoilerek nélkül folytatom.

A sorozatváltozatban egy amerikai család kerül Mick bácsi érdeklődési körébe, és nem nehéz kitalálni, hogy mi lesz ennek a találkozásnak a vége. Szerencsére a sorozat nem csak annyiból áll majd, hogy minden részben egy-egy új vadászatnak lehetünk szemtanúi. Gyakorlatilag ez egy 6 részes minisorozat, ami akár egy szép hosszú filmként is értelmezhető.

Mick (John Jarratt) mellett egy amerikai lány (Lucy Fry), valamint egy ausztrál rendőr (Dustin Clare) lesz állandó szereplő ebben a hat részben. Az első epizód csak felvezeti a várható eseményeket, és a hatásos bevezetés után bizony picit lassú mederben csordogált tovább a cselekmény.

Wolf Creek 1×01

Ez a pilot még csak alapozott, bemutatott két új karaktert, miközben Mick bácsi semmit se változott el az elmúlt évek alatt. Egyébként már mind a hat rész elérhető az évadból, de én még csak az elsőt láttam. A kezdést 6/10-re értékelném. Az epizód remek felütéssel indult, de aztán sajnos alábbhagyott a lendület. Pozitívum viszont, hogy van rendes főcím. Bízom benne, hogy a folytatás inkább olyan lesz, mint az epizód első 10-15 perce, és akkor ez a sorozatverzió is lehet olyan jó, mint a filmek.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.