Trónok harca 6×07

Eseményekben szegény, párbeszédekben gazdag epizódot hozott a héten a Trónok harca. A cselekmény tehát nem nagyon haladt előre, de még sincs okom a panaszra, mivel a dialógusok olykor egész parádésan működtek. Spoileresen folytatom.

Trónok harca 6×07

Kezdeném most azzal, hogy Westeroson kiváló minőségű lehet az infrastruktúra, hiszen a szereplők hatalmas területeket is képesek bejárni egyik részről a másikra. Persze ez csak szőrszálhasogatás. Nem ezen áll vagy bukik a sorozat minősége. A minőség pedig még mindig magasan van, és ez a lényeg.

Gyorsan elröppent ez az 50 perc is, pedig tényleg nem volt sodró lendületű az epizód. Mi is történt? Királyvárban továbbra is a verebek uralkodnak, Sansa és Jon sereget gyűjt, Arya útra készen áll, de végül csak egy vérfürdőre futja a pénzéből. A halottnak hitt Sandor Clegane visszatér, Fekete Hal pedig csalódik a Királyölőben. Valahol a tengeren, Yara és Theon pihent kicsit a nagy menekülés közepette, hogy ismét megcsodálhassunk pár formás mellett, amelyeknek Yara se tudott ellenállni. Szegény Theon!

Trónok harca 6×07

Dióhéjban ennyi történt, de a történet egyes szeletei kiválóan egészítették ki egymást, hiába pihent most Bran, Dany és Tyrion. Dorne, gondolom, senkinek se hiányzik. Több remek pillanatot is tartogatott ez az epizód, amelyek közül a Fekete Hal és a Királyölő közötti párbeszéd volt a kedvencem, de Lady Mormont se semmi jelenség, ezt meg kell hagyni. Clive Russell játékát mindenképpen ki kell emelnem. Remélem, hogy még sok hasonló alakítást láthatunk tőle a folytatásban!

Azt még nem sejtem, hogy Sandor visszatérésének mi lesz az értelem, de Ian McShane vendégszereplése nagyon karcsú volt. Vétek volt őt ilyen rövid ideig szerepeltetni.

Hová tűnt Melisandre? Azt hiszem, valahol lemaradtam ez előző részek alatt. Ha jól rémlik, akkor Brienne Zúgó felé tart, csak arra nem számít, hogy ott találja majd a kedvenc Lannisterét.

Trónok harca 6×07

Picit azért fura volt, hogy Arya ennyire bírja a késelést. Igaz, hogy rendesen vérzett a Stark lány, de annyira azért nem viselte meg ez a merénylet. Örömteli viszont, hogy végre vele is történik valami, és nem csak a hosszúra nyújtott, unalmas kiképzést kell néznie az embernek.

Sansa levelét megírta, Kisujj a seregét – minden bizonnyal – elhozza, Ramsay-ről a bőrt kegyetlenül lenyúzza. Fattyú fattyú ellen, Észak Észak ellen. Nyilván nem marad majd következmények nélkül Kisujj segítsége, de most talán nem csak az önös érdekei vezérlik ebben a nagy játszmában. Az biztos, hogy jó kis csatának nézünk elébe.

Trónok harca 6×07

Továbbra is nagyon élvezem az évadot, erre a részre is simán kiosztom a 8/10-et, és már most nagyon sajnálom, hogy lassan itt az évad vége, aztán pedig jó sokat kell majd várni arra a 7. évadara, amely a hírek szerint már csak 7 részes lesz.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s