Trónok harca 6×09: Fattyak

Monumentális epizóddal folytatódott a Trónok harca 6. évada, de vajon ez elég volt ahhoz, hogy az évad legjobbjává váljon a fattyak csatája? Az északi események mellett nem sok babér termett a többi történetszálnak, de hát a fináléra is tartogatni kell valamit.

Trónok harca 6×09

Az biztos, hogy unatkozni nem lehetett az epizód alatt, de sajnos túl kiszámítható volt az egész. Spoileresen folytatom.

Itt-ott húztam a számat az epizód közben, mivel akadtak olyan apróságok, amelyek rontották az összképet. Borítékolható volt, hogy a fattyak csatáját Havas Jon nyeri, így pedig nem tudott annyi izgalmat hozni ez az összecsapás, mint reméltem.

Trónok harca 6×09

Rickon halála se volt meglepő, és arra is mérget lehetett venni, hogy végül Kisujj nyújt segítő kezet a Starkoknak. Ennek még biztos lesz ára, de Sansa is megéri a pénzét, hiszen egy szóval se közölte a testvérével, hogy esetleg lesz jöhet még segítség Ramsay ellen.

A csata helyenként tényleg látványos volt, de a koreográfia nem nyerte el a tetszésemet, mivel a legtöbb esetben csak közeli képeket kaptunk, vagy éppen a kamera rángatásával próbálják palástolni a tehetség hiányát. Mert az biztos, hogy a rendező – ebben az esetben – nem állt a helyzet magaslatán.

Trónok harca 6×09

Ez viszont egy kicsit furcsa is egyben, mert Miguel Sapochnik rendezte az 5×08-at is, amiben volt egy remek összecsapás. Persze itt sokkal nagyobb tömeget kellett volna mozgatnia, ami már meghaladta a képességeit. Főleg azért is volt számomra csalódás ez a csata, mert tévében láttam már ennél jobbat is. Pedig a Spartacus jóval kevesebb pénzből készülhetett.

Trónok harca 6×09

Hát ennyit erről. Ramsay megkapta a méltó büntetést, Deres visszakerült a Starkokhoz, Kisujj pedig már írja a számlát. Keleten a helyzet változóban. Dany megtáncoltatta a sárkányokat, kapott ajándék hajókat, így most már tényleg készülhet a Westeros elleni invázióra. Még sokat tudnék írni erről a részről, de már mindjárt itt a finálé, és így inkább rá is térnék az összegzésre.

Trónok harca 6×09

8/10-et így is megért ez a rész is, de maradt bennem némi hiányérzet a csatával kapcsolatban. Nagy pozitívumként viszont ki kell még emelnem a zenét, ami most remek volt. Kíváncsi vagyok, hogy a fináléban mi vár ránk, hiszen néhány kérdés még függőben van, és Brant is elég régen láttuk már.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Skate szerint:

    És ezt tartják a sorozat eddigi legdrágább epizódjának. A csatával különösebb bajom nem volt és még a feszültség is meg volt egyes jeleneteknél, ez inkább a zenének volt köszönhető. Nem lett volna, minden ennyire lépésről lépésre előre elrendezett a részben, biztosan jobban szórakoztam volna. Így viszont a rész és az évad is egy 7,5/10 eddig. Meglátjuk mit hoz a finálé. Sansából meg igencsak egy Catelyn Starkot akarnak faragni a sorozat végére.

    Dany Westeross leigázásánál és a Másokkal való összecsapásánál meg jóval több pénzt kell beletolni és sokkal epikusabb rendezéssel megkoreografálni a jeleneteket. Abban reménykedem, az epizódszám csökkenésével az egy évadra szánt büdzsé nem fog csökkenni, mivel a közeledő végjátékokba kelleni fognak rendesen az effektek és látvány, hogy teljes egészében kivitelezhető legyen minden részlete a két háborúnak.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.