James S. A. Corey: Cibola meghódítása

Cibola meghódításaA harmadik kötet klisés lassúsága után ismét egy pörgősebb regénnyel örvendeztettek meg az írók. Szerencsére most senki se szorította háttérbe a főszereplőket, akiknek ismét kijutott a “jóból”. A Cibola meghódítása egy új rendszerbe vezeti el az olvasót, ahol nem megy zökkenőmenetesen a lakható bolygó gyarmatosítása, hiszen két rivális csoport is igényt tart az Iloszra/Új-Földre, megegyezni pedig nem tudnak, így Holdent küldik a felek kibékítésére.

Az embereknek viszont nem csak egymással, hanem az idegen bolygóval is meg kell küzdeniük, hiszen az ismeretlen világ sok veszélyt tartogat számukra. Természetesen most is vannak új szereplők, akik közül Elvi volt számomra a legszimpatikusabb, de a többiekkel se volt most probléma. Ráadásul egy régi ismerős is bekapcsolódott az eseményekbe, akit még az első regényben ismerhetett meg az olvasó.

A könyv eleje még nem az igazi, csak lassan bontakozik ki a cselekmény, de amikor beindulnak az események, onnan már nincs megállás. Egy ismeretlen bolygó gyarmatosítása mindig is izgatta a fantáziámat, szóval jó volt elmerülni egy ilyen történetbe. A lényeg tehát, hogy a Cibola meghódítása is szórakoztató olvasmány volt, továbbra is érdekel ez a világ, és kíváncsian várom, hogy hogyan alakul a folytatásban a főszereplők sorsa.

Reklámok
Kategória: könyv
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s