Preacher: véget ért az 1. évad

Istenem! Tíz részes volt a Preacher első évada, amely… nem is tudom igazán, hogy miről is szólt. Az biztos, hogy bemutatták a fontosabb szereplőket, illetve jó pár jelentéktelen mellékszereplőt. Karakterépítő bevezető évad a lényeg előtt?

Úgy érzem, hogy időpazarlás volt ez a tíz epizód. A szereplők közül csak egy érdekes figurát találtam (Cassidy), a többiek pedig nagyon nem győztek meg arról, hogy érdekeljen a további sorsuk. Talán nem volt még olyan sorozat, amelyikben ennyire dilettáns lett volna egy pap, de Jesse Custer bemutatta, hogy a hite megrekedt valahol kisiskolás szinten, egy gyülekezet vezetéséhez pedig fikarcnyit se ért.

Preacher 1×10

Persze ez nem igazából a karakter hibája, és sokkal inkább lehetne kritizálni az alkotókat, hiszen fogalmuk sincs a kereszténységről. Gondolták, hogy elég ide egy földöntúli erővel megáldott pap, aki még saját magával sincs tisztában, és ez aztán nagyon menő lesz.

Sokkal inkább volt röhejes a Preacher 1. évad, mint menő. Poénokat nem sűrűn találtam benne, történet nincs, a szereplők többsége pedig irritáló. Miért is néztem végig? Talán azért, mert végig láttam benne a lehetőséget valami többre, de az alkotóknak nem sikerült kihozni ebből még a minimumot se.

Preacher 1×10

Pontozni nem nagyon tudom a látottakat, és azt hiszem, hogy itt el is válnak az útjaink. Fölösleges tovább kínoznom magam a Preacherrel, amikor annyi jó sorozat van, amire még nem jutott időm. A Bővebben mögött még eleresztek pár kósza spoilert.

Már eleve azt nem értettem, hogy itt van ez az angyal-démon szerelemgyerek, aki beleköltözik a prédikátorba. Jesse szemszögéből nézve nem rossz ez az új erő, de mit nyert a beköltözéssel Genesis? Másrészt, miért pont Jesse? Persze magyarázható azzal, hogy benne is viaskodik a jó és a rossz, de kiben nem?

Preacher 1×10

Aztán volt még itt pár furcsaság az évad során.

  1. A kopasz üzletember lazán kinyírt vagy négy embert az irodájában, majd a polgármester szépen eltussolta az egész ügyet.
  2. Az angyalok telefonálnak a Mennybe (Bell előtt füstjelekkel kommunikáltak?), a Pokolba meg busszal szállnak alá.
  3. Az orgonista csaj felszolgálja a pasiját (a polgármestert) egy vámpírnak, akit nem is nagyon ismer.
  4. Hogy lesz pap egy olyan bűnözőből, mint Jesse? Megtalálta a papa csuháját, és azt hiszi, hogy ő az új pap a városban?

Persze az évad vége is nagyon “kemény” lett. Megkeressük Istent! Mondja a keresztény pap, aki nem tudja, hogy a keresztény tanítás szerint Isten mindenhol ott van. Ez a sorozat több sebből vérzik, mint Cassidy napozás után.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s