A fekete bojtár

Vitézy László új filmje Sinka István életébe nyújt betekintést, de a történet részét képezi Móricz Zsigmond Barbárok című novellája is. Elég érdekes ez a keresztezés, hiszen ezzel a döntéssel jelentősen megváltoztatták Sinka István élettörténetét. Nem hiszem, hogy ez jó húzás volt.

A fekete bojtár

A fekete bojtár felemás alkotás. Vannak benne pozitívumok, de nagyon régimódi a rendezés, ez pedig biztos, hogy a legtöbb nézőt már az elején elriasztja. Sajnos a történet eléggé kusza, semmitmondó, és a Barbárok beleerőszakolása se tett jót neki. Sokkal jobb lett volna, ha nincs ez a fura keresztezés.

A színészekkel nem volt probléma. Adorjáni Bálint és Bánovits Vivianne is helytállt a szerepükben, de túl sok lehetőségük nem volt az igazi játékra, mivel a gyenge forgatókönyv ezt nem tette számukra lehetővé. Nem sokat szerepelt ugyan, de Reviczky Gábor alakítása így is roppant erőteljes volt, de ezt már megszokhattuk tőle.

A fekete bojtár

Sajnos meglátszik a filmen, hogy nem túl sok pénzből készült, de A fekete bojtár legnagyobb probléma az összetákolt forgatókönyv és az ódivatú rendezés volt. Ezt a két történetet fölösleges volt keresztezni. A negatívumok mellett viszont előfordultak a filmben értékesebb alkotóelemek (pl. Sinka István versei), de ezekből se lesz maradandó élmény. Kár érte! Ebből sokkal többet is ki lehetett volna hozni, de így se bánom, hogy megnéztem. Értékelésem: 50%

Kategória: film
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s