Wolf Creek: véget ért az 1. évad

A pilotról már régen írtam, azóta pedig megnéztem a minisorozat többi részét is, a véleményem pedig inkább pozitív irányba billen, de voltak azért hibák ebben a hat részben.

Az első rész egészen véres felütéssel indult, de aztán egy kicsit pihentetik a horrort, de a főszereplő megpróbáltatásai nem érnek véget, hiszen kemény hely a legszárazabb kontinens, ahol nem csak egy hidegvérű gyilkos hozhatja a frászt egy magányos amerikai lányra.

Wolf Creek 1×06

A sorozat legnagyobb hibája a hosszú játékidő. Hat rész túl sok volt erre a sztorira, és talán jobban jártunk volna, ha ezt a történetet egy filmben nézhettük volna meg. Persze megismerünk új arcokat az utazás közben, de így háttérbe szorították a Wolf Creek lényegét, Mick Taylort. Spoilerek nélkül folytatom.

A két film is miatta volt igazán emlékezetes, bár ebben a sorozatban az amerikai lány (Lucy Fry) figuráját is egész jól felépítették, ami nem véletlen, hiszen itt ő a főszereplő. John Jarrat és Lucy Fry mellett volt még egy állandó szereplője ennek a minisorozatnak, de Dustin Clare karakterét fájóan elnagyoltan skiccelték fel az írók.

Wolf Creek 1×06

Az évad közepe tehát csínján bánt az igazi horrorral, de szerencsére az utolsó részre visszatért a Wolf Creek igazi íze, és pont azt kínálta, amit a filmek után várhattunk. Persze sejthető volt a végkifejlet, de elég jól adagolták a feszültséget ahhoz, hogy élvezzem ezt a véres összecsapást.

A helyenként unalmasnak tűnő utazgatás ellenére is jóval több érdekességet találtam ezekben az epizódokban, mint a jelenkor új amerikai slashereiben (Scream, Slasher, Scream Queens). Mick Taylor ugyan nem csak késsel gyilkol, és nem is nagyon lehet besorolni a tipikus slasher ikonok közé, de a Wolf Creek így is slasher a javából.

Wolf Creek 1×04

Ráadásul van benne annyi egyedi íz, hogy az már üdítően hat a sok sablonhorror után. Ugyan ez a hat rész nem ér fel a két mozifilmmel, de így is erős 6/10-es az összkép, ami egy horrornál nem olyan rossz.

ui. Az 1×06 stáblistája után még van egy nem elhanyagolható extra jelent.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s