Dead of Summer: véget ért az 1. évad

Gyengén indult ez a nyári horror, hogy aztán hasonló színvonalon folytatódjon a haláltábor története. Az epizódok többsége csak nyomokban tartalmazott horrort, mivel a játékidő jelentős része azzal ment el, hogy a karaktereket próbálták felépíteni. Építgettek, építgettek, de leginkább csak unalmas karakterizációra futotta az íróktól.

dead-of-summer-1x09-01

Tíz epizódot nem tudtak megtölteni kellő tartalommal, a horror pedig csak a végére tört újra utat magának, de akkor végre azt kapta az ember, amit elvár egy ilyen sorozattól. A 4. rész után fontolgattam a kaszát, de aztán mégsem mondtam le végleg a táborozók természetfeletti kalandjairól.

Azt kell mondanom, hogy végül is megérte kitartanom. A Dead of Summer 1. évada sose lesz hivatkozási alap, de ha tanulnak a hibákból, akkor egyszer még egy tényleg jó horrorsorozatot is láthatunk majd a tévében.

dead-of-summer-1x09-02

A természetfeletti aspektus engem már az elején se zavart, de annak örültem, hogy a végén azért a műfaj egyéb húrjait is megpengették az alkotók. Egyértelműen az 1×09 volt az évad csúcspontja, és innentől már spoileresen folytatom.A túlvilági lények mellett kellett egy hús-vér gyilkos is, aki elvégzi a piszkos munkát a táborban, és itt bizony húztak egy meglepőt az írók, mert ugyan ki gyanakodott volna az ártatlannak látszó Amyre? A bájos fiatal lánynak tehát mindenkit sikerült átvernie. Ez volt a nagy csavar, amelynek azért szépen megalapoztak a korábbi részekben, szóval itt-ott azért működtek a visszatekintések.

A finálé felvonultatott pár klisét, de összességében jól oldották meg az írók a szálak elvarrását. A Dead of Summer 1. évada egy kerek egész történetet alkot, és nagy pozitívum, hogy itt tényleg hullottak a karakterek, az utolsó két rész vérengzését pedig csak hárman élték túl.

dead-of-summer-1x09-03

A tábor bezárta a kapuit, de a hírekből tudjuk, hogy akár előzmény és folytatás is készülhet még a sorozathoz, és ez már csak a Freeform főnökein múlik. 5/10-nél nem ér többet a Dead of Summers 1. évada, de az utolsó két rész miatt mégis örülök, hogy belevágtam ebbe a véres táborozásba.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s