A szultána menti meg a TV2 hétköznap estéit?

Már az első héten kiderült, hogy hétköznap esténként teljes nézettségi csőd a Star Academy (csodálatos magyar cím) a TV2-n, és a csatorna most unta meg ezt a vergődést, így hétfőtől változtatnak a műsorrenden. A Star Academy későbbi időpontra (21:50) vándorol, az eddigi műsorsávját pedig az új török sorozat, A szultána örökli meg.

kosem-tv2

Ez azt jelenti, hogy nem csak egy héten egyszer, hanem minden hétköznap este uralkodik majd a TV2-n a török uralkodónő. További változás, hogy 23 óra után amerikai sorozatok is felbukkannak majd a csatornán. Hétfőnként a Bűnös Chicago, keddenként a Sherlock és Watson, szerdánként a Lángoló Chicago (eddig éjfél után volt), csütörtökönként pedig az NCIS ismétlései. Sok vizet nem fognak zavarni ezzel a gyenge felvezetéssel, de legalább lesznek.

Jövő héttől tehát így néznek majd ki a TV2 hétköznap estéi:

18:00 Tények
19:25 Ezek megőrültek!
20:40 A szultána
21:50 Star Academy

Talán jobb lesz így a csatorna nézettsége, de én ennél radikálisabb ráncfelvarrást hajtanék végre hétköznap esténként. A Bővebben mögött elárulom, hogy mire is gondoltam.

18:30 Tények
19:10 Jóban rosszban
19:50 Ezek megőrültek!
20:50 A szultána
22:00 Star Academy

A TV2-n jól hoznak a délutáni sorozatok, az RTL Klub semmire se megy ellenük. Ha egy fél órával később kezdődne a Tények (jóval rövidebb műsoridővel), akkor máris nézőket vennének el a Megtört szívekkel az RTL-től, akik akár maradhatnának is a későbbi műsorokra. A Jóban rosszbant hiba volt átpakolni a SuperTV2-re, de 20 óra után semmiképpen nem tűzném műsorra. Persze lehet, hogy az én ötletem se működne, de a 18:30-as Tényekben ér érzek némi potenciált.

Kategória: tv
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) A szultána menti meg a TV2 hétköznap estéit? bejegyzéshez

 1. Lengabor szerint:

  Vagyis megcsinálják azt, amit írtam. Bár arra nem gondoltam, hogy minden hétköznap lesz, hiszen a Kuzey Güney egyszer már bizonyította, hogy ez nem feltétlenül nyerő stratégia (a Szerelemben, háborúbanról ne is szóljunk, noha annak kétségtelenül voltak nézettségi érdemei). Legalább gyorsabban haladnak vele, nem fog úgy ránk rohadni, mint a soha véget nem érő Szulejmán (ami amúgy már véget ért, csak az RTL Klub pofátlanul kihasználja a végtelenségig, mert látták, hogy itt holmi bukott Németországos sorozat, X-akták vagy Csúcsformában nem rúg labdába).

  “A Jóban rosszbant hiba volt átpakolni a SuperTV2-re”
  Ez igaz is, meg nem is. Hiba volt, mert sok emberrel kitoltak, ráadásul a legális visszanézési lehetőséget is elvették tőlük, sőt ahogy hallom még a hozzászólásaikat is szépen elrejtegetik a Facebookon. Másrészt viszont a 36. hét legnézettebb kábeles műsora lett, a SuperTV2-t egyértelműen a csúcsra juttatta, tehát ha cinikus akarok lenni, azt is írhatnám, hogy aki nagyon akarta, megtalálta a sorozatot. A döntés portfóliószinten működőképes, nézőbarát szempontból már erősen megkérdőjelezhető.

  A címbeli kérdésedre szerintem a válasz nem, de ha 500-600 ezer nézőt hoz, már nem csináltak rossz boltot. Különösebben egyébként az Ezek megőrülteket sem szabadna erőltetni, de az inkább határeset jelenleg.

  • Desmond Wallace szerint:

   Ha nem nézettségi szempontból nézem, akkor az Ezek megőrültek!-et leginkább a lomtárba helyezném. 🙂 Az RTL-ről meg mehetne mellé az ÉNB.

   Az biztos, hogy nézettségi szempontból érdekes hetek várnak ránk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s