The Man in the High Castle 1×01

A The Man in the High Castle egy olyan világba vezeti el a nézőt, amelyben Hitlerék nyerték a II. világháborút. A sorozat szempontjából lényeges fejlemény, hogy a japánok és a németek felosztották egymás között az USA területét, a lakosság pedig elnyomásban kénytelen élni. A sorozat Philip K. Dick azonos című regénye alapján készült.

high-castle-1x01

1962-ben járunk, a pilot két ember történetét indítja el. Egy férfi a keleti partról indul nyugati irányba, egy nő pedig a nyugati partról indul kelet felé. Közös bennük az, hogy nem igazán lelkesednek a fennálló rendszerért, de túl sok információjuk nincs az ellenállásról.

Szűk egy órás volt ez a pilot, amely már a remek főcímmel megvett magának, majd olyan atmoszférát teremtett, ami az epizód végéig nem eresztett. A két főszereplőről még nem sok infó derült ki, de ez az alternatív világ roppant érdekesnek tűnik. Kíváncsi vagyok erre németek és japánok uralta 60-as évekre, és már rengetek kérdés merült fel bennem a háttérrel kapcsolatban, amelyekre remélem, hogy választ is fogok majd kapni.

high-castle-1x01-02

Egyelőre annyit tudok mondani, hogy a The Man in the High Castle pilotja lazán berántott, és hamarosan rá is vetem magam a folytatásra. 8/10 jár a kezdésre. Szépen vázolták fel ezt az alternatív világot, a végén pedig még egy ütős cliffhanger is várt rám. Azt nem lehet ráfogni, hogy rendkívül lendületes lett volna ez a bevezető epizód, de egy percig se untatott.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. csiki1991 szerint:

    Én anno direkt elolvastam a könyvet előbb, de azt kell mondanom, hogy a sorozatnak jót tesz, hogy több helyen eltérnek a könyvtől… 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s