A legnézettebb kábeles sorozatok (38. hét)

Ilyen listát még nem közöltem, de az utóbbi hetekben már ezek az adatok is elérhetőek, így össze lehet állítani a legnézettebb kábeles sorozatokból egy TOP 10-es listát. Teljes nézettségben az alábbi toplista alakult ki az év 38. hetében:

 1. Dr. Csont: 252e (Cool)
 2. Gyilkos elmék: 189e (Cool)
 3. A mentalista: 189e (Cool)
 4. Két pasi meg egy kicsi: 135e (Viasat3)
 5. New York-i helyszínelők: 116e (Cool)
 6. Miami helyszínelők: 106e (Cool)
 7. A zöld íjász: 101e (Cool)
 8. Castle: 98e (Viasat3)
 9. Gyilkos ügyek: 97e (Cool)
 10. Cobra 11: 96e (Cool)

Nyomozós, nyomozós, nyomozós… Nincs új a nap alatt. Csupán Charlie Sheen és A zöld íjász visz némi színt a magyar tévénézők ízlésébe. Hiába bőséges a választék, nem kell ide semmi más, csak a nyomozós sorozatok ismétlései a Cool-on. Supergirl? Gotham? A SHIELD ügynökei? Bates Motel? Ismeretlen fogalmak a magyar tévénézők számára.

Kategória: nézettség | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) A legnézettebb kábeles sorozatok (38. hét) bejegyzéshez

 1. Flanker szerint:

  Family Guyból most ismétlések mennek ,vagy új részek?
  Fasza ez a lista, jó lenne belőle heti rendszert csinálni 🙂
  A Cool-s sorozatokat szüleim is nézik aktívan vagy passzívan, változóan.

 2. Lengabor szerint:

  “Supergirl? Gotham? A SHIELD ügynökei? Bates Motel?”
  Egyik sem érdekel. Számomra nem ismeretlen fogalmak, csak nem tartok rájuk igényt. Viszont tökmindegy a nézettség, amíg vetítenek mindenféle tartalmat. Épp ezért nem túl etikus bizonyos esetekben arra hivatkozni, hogy azért nincs, mert nem nézné senki. A többséget most sem nézi senki. Ez lett a 120 csatorna átka. Szóval tök jó, hogy van FOX, AMC, Film Café, VIASAT6 vagy AXN White, de akár azt is kérdezhetném, hogy minek. Persze – mint tudjuk – sok kicsi sokra megy és ha összeadogatjuk a sok kis csatorna nézettségét, akkor mindjárt megtudjuk, hogy hol van sok millió másik tévénéző, ha a Sztárban sztár “csak” 1 millió 211 ezer, míg az X-Faktor csak 1 millió 041 ezer nézőt érdekel egy kb. 10 milliós országban. Nyilvánvalóan a nagy részük kábelcsatornán vagy az interneten, de ha elég gyakorlatiasan nézzük ezek hasznát, akkor valójában elmondható, hogy az alig nézett csatornák alig nézett sorozatainak csak egy értelme van: felkerül a szinkron az internetre és boldog-boldogtalan számára elérhető lesz sok év múlva is. Tulajdonképpen ipari mennyiségű szinkrongyártás valósul meg torrentre, esetleg Netflixre, hiszen az eredeti közvetítőközeg teljesen elértéktelenedett (lásd: Prime és a premierek, melyeket legyőz a Gyilkos számok vagy az NCIS: Los Angeles, sőt még a Bűbájos boszorkák és A dadus is). Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy amit a tévében sem néznek túl sokan, azt letölteni sem fogja túl sok ember (bizonyos ritka kivételeket leszámítva; GOT, TWD).
  A sok csatorna egyetlen kézzelfogható haszna a magyar szinkron elkészítése lett számos újdonsághoz. Ha ez kiesne és átállnának feliratra, még a mostani kis nézettségük is aprózódna. Végső soron elmondható, hogy ezt a töménytelen csatornát egy dolog tartja életben: a szolgáltatók, akik vannak olyan “hülyék”, hogy fizessenek értük. Ha egyszer úgy döntenének, hogy toll a fületekbe, azonnal menne a levesbe egy csomó töltelék. Nyilvánvalóan ezt nem merik meglépni egyelőre (pláne, ha még a politika is közrejátszik valamilyen formában), mint ahogy az a la carte tévézés is emiatt a (gusztustalan) lobbi miatt nem valósult meg, noha technikailag megoldható lenne. Ha nem válogathatod össze magadnak, hogy mit akarsz nézni, hanem az utolsó fost is rád sóznák, pedig sosem kapcsolsz oda, akkor lesz egy negatív érzés az egész tévézési rendszerrel kapcsolatban. Tehát ez nem arról szól, hogy nem kell a Supergirl vagy A fény hercegnője, hanem arról, hogy a bőség zavara pont az ellenkező hatást váltotta ki, mint amit normál esetben feltételeznénk, hiszen te magad nem tudod szabályozni, hogy kell-e vagy sem (kvázi árukapcsolás). Van 10-20 csatorna, ami még feldolgozható egy néző számára, közülük valahol leragad, a többi meg megy a szemétdombra Nyilván a fragmentáció és a hagyományosan konzervatív magyar igények is fontosak (Bud Spencer, Walker, Knight Rider sikere), de egy új csatorna vagy új sorozat már korántsem akkora jelentőségű hír, mint amikor behozták a Lostot, A szökést vagy a Született feleségeket. Az USA is ontja magából a tartalmakat, aminek se eleje, se vége. Ez sokakban egyfajta passzivitást váltott ki, köztük bennem is. Tudom, hogy nincs rájuk időm, sőt sokszor még arra sem, ami érdekelne, tehát nem nagyon részesítek minden vackot abban a kegyben, hogy nézzem. Mások sem. Ha éppenséggel a nyomozósokat tartják a zsánerüknek, akkor az idejüket nem nagyon fogják másra pazarolni. Elég egy jól megszokott csatorna (Cool) és kifújt.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.