Westworld 1×01: Feltámad a vadnyugat!

Az HBO új sorozata feltámasztja a vadnyugatot. Valamikor a jövőben járunk, amikor a mesterséges intelligencia már olyan fejlett, hogy androidokkal lehet benépesíteni egy vadnyugati kisvárost, ahová gazdag vendégek érkezhetnek, hogy elszórakozzanak ebben a mesterséges kis világban. Az androidok nincsenek tudatában lényegtelenségüknek, csupán minden nap eljátsszák azt a szerepet, amit nekik szánt a programozójuk.

westworld-1x01-01

A pilot remekül mutatja be ezt a mesterséges világot. Megismerhetjük a legfontosabb szereplőket, akik között hús-vér és szintetikus ember is van. A Westworld jó néhány karaktert mozgat majd, akik közül most csak páran kaptak hosszabb játékidőt, de azt hiszem, hogy a fontosabb szereplőket szépen bemutatták ebben a szép hosszú pilotban. Nem érdemes kihagyni. Spoilerek nélkül folytatom.

A cselekmény viszont nem lenne túl izgalmas, ha csak annyiból állna, hogy hetente elhozna pár új vendéget, ők szórakoznak, mi pedig nézzük. A Westworld egy átívelős sorozat lesz, amelyben akad majd jó pár kérdés, amelyen lehet majd agyalni, hiszen az androidok programozásában (nem árulok el nagy titkot) valami hiba lép fel, így többen is rendellenesen kezdenek viselkedni.

westworld-1x01-02

Az első 20-30 perc alatt nem történt semmi különös, erőteljesen alapoztak, és megteremtették a Westworld atmoszféráját.  Bemutatták ezt a világot, felvázolták a legfontosabb figurákat, majd jött egy kis akció, ami felpörgette az eseményeket, hogy az epizód végére elérjük a dramaturgiai csúcspontot.

A klasszikus westerneket idéző pisztolypárbaj koreográfiája zseniális volt, a zene pedig fel is tette a cowboy fejére a kalapot. Innentől kezdve egy picit más dimenzióba helyeződött a Westworld, és elhitette velem, hogy ez a sorozat valóban jó lesz. Nem tudom, hogy élnek-e majd az írók a lehetőségekkel, de ebből a részből nekem az jött le, hogy érdemes lesz hétről hétre várni a friss epizódokat.

westworld-1x01-03

A látvány pazar, a színészek kiválóak, a történetről még sokat nem tudok mondani, de az már biztos, hogy ébresztett bennem néhány gondolatot, és ha ez a folytatásban is így lesz, akkor akár hatalmas kedvencemmé is válhat a Westworld. Persze nem akarok ebből az egy részből messzemenő következtetéseket levonni, de a pilot engem meggyőzött. 8/10-nél kevesebbet nem tudok adni erre a kezdésre. Jonathan Nolan (A célszemély) ismét bizonyíthat.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Westworld 1×01: Feltámad a vadnyugat! bejegyzéshez

  1. Flanker szerint:

    Péntek éjjel néztem, nem bántam meg, sőt. Az a jelenetsor a zenével év díjára esélyes, a színészek kiválók.. nekem pilotnak tökéletesen megfelelt 🙂

  2. csiki1991 szerint:

    Én tegnap este néztem az első két részt, pedig szentül megfogadtam, hogy majd évad végén darálni fogom, de azt hiszem ez mégiscsak hetiben nézős lesz… 😀 És az a jelenet valami zseniális volt… 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.