Dark Matter 2. évad

Már az első évad is a szódával elmegy kategóriába tartozott, és a 2×01 is pont azt a minőséget hozta, amit 2015-ben megszokhattunk a Dark Matter-től, de aztán egyre jobban élveztem ezt az utazást.

dark-matter-2x12-01

Szó sincs arról, hogy valami hatalmas minőségi ugrás következett volna be a 2. évadban, de szórakoztatni egész jól tudnak az írók. Folyamatosan jöttek az újabb és újabb infók erről a világról, előkapták az ismerős sci-fi paneleket, amelyek egész jól illeszkedtek a történetbe.

A legnagyobb meglepetést számomra az okozta, hogy még az androiddal is tudtak olyat húzni, ami miatt közelebb került hozzám ez a karakter. Ez azért is nagy szó, mivel az első évadban nagyon nem kedveltem ezt a figurát.

dark-matter-2x12-02

A premier során rögtön egy kamunak tűnő cliffhangerrel indított a Dark Matter, a fináléban pedig ismét lógva hagyták a nézőt, de szerencsére ez a cliff sokkal értékelhetőbb lett, mint egy éve, és bevallom őszintén, hogy eléggé várom a harmadik évadot. Innentől már spoileresen folytatom.

Ki gondolta volna, hogy az írók tényleg kinyírják az egyik főszereplőt? Én nem nagyon, de az évad felétől már én se bíztam abban, hogy valami huszárvágással visszatér a csapatba One. Persze jöttek helyette új karakterek, de közülük csak Nyx lett érdekes figura, a másik kettőtől pedig gyorsan meg is szabadultak az írók.

dark-matter-2x13-01

Nyx viszont itt volt az egész évadban, és ez a szereplő valóban volt annyira különleges, hogy megérje vele többet is foglalkozni. Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy a harmadik évadban már nem láthatjuk, de én azért még a premierig reménykedem.

Egy-két kevésbé érdekes epizód is becsúszott az idei adagba, de összességében élvezetes volt ez az űrkaland. Ryo személyiségváltozása nem igazán tetszett, de úgy tűnik, hogy az ő császárrá válása kellett a finálé felvezetéséhez. Egyébként a 2×12 és a 2×13 között éreztem némi űrt a sztoriban.

Ryo meglépett a Blink Drive-val, a csapat pedig a pusztuló űrállomáson maradt, és One kiírása óta már nem is nagyon lehetünk biztosak abban, hogy mindenkit látunk majd a 3. évadban. Úgy tűnik, hogy innentől kezdve már elkerülhetetlen a háború, jövőre pedig kiderül, hogy mennyire lesz fontos szereplője az eseményeknek a Raza legénysége.

dark-matter-2x13-02

Mindent összevetve, azt kell mondanom, hogy ez az évad egy fokkal jobban bejött, mint az első, így nem sajnálom rá a 6,5/10-et. Persze lehet, hogy nincs igazam, de én jól elvoltam ezzel a nem túl látványos, nem túl okos, de zömmel szórakoztató sci-fivel. A Dark Matter továbbra se kihagyhatatlan, de kellemes kikapcsolódást nyújtó űrsci-fi.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.