Frequency (Kapcsolat) 1×01

Adott egy főszereplő, akinek 20 évvel ezelőtt meghalt az apja, de egy ősrégi rádió segítségével most kapcsolatot teremt vele. Nagyjából erről szólt a 2000-es film is, de annyit változtattak a felálláson, hogy itt nő a főhős, az apa pedig nem tűzoltó, hanem rendőr. Egyébként eléggé hasonló volt a felütés.

frequency-1x01-01

A Frequency nem vacakol, az első 10 perc után kiderül, hogy egy hullámhosszon van-e az ember az alkotókkal. Megmondom őszintén, hogy engem berántott ez a pilot. Ennek talán két oka is volt. Az egyik az, hogy jól eltalálták a két legfontosabb karaktert. A másik pedig a közöttük lévő párbeszédekben rejlik, amelyeket sikerült megtölteni elegendő pozitív töltettel.

A Frequency nem időutazós, hanem inkább időkavarós sorozat lesz, amelyben hatással van a jelen a múltra, hogy a változások visszahassanak a jelenre, amelyeket persze csak a főszereplő érzékel. Talán leginkább a pilot hangulata fogott meg, és már az első zenés montázsnál éreztem, hogy itt bizony nem nagyon lesz probléma, és szinte végig élveztem ezt az epizódot.

frequency-1x01-02

A történet gyorsan haladt, szinte a film nagy részét fel is dolgozták, így nagy kérdés, hogy mit hoz majd a folytatás, de az biztos, hogy a bemutatkozás sikeres volt. Peyton List eddig is az egyik kedvenc fiatal színésznőm volt, és most újra megcsillogtathatta a tehetségét.

A mellékszereplők még nem sok időt kaptak, de a folytatásban majd lesz elegendő idejük a kibontakozásra. Egyelőre csak a Westworld tudott ennél meggyőzőbb bemutatkozást produkálni idén ősszel, szóval nagyon elégedett vagyok a látottakkal. 8/10-et simán megérdemel a Frequency. Családegyesítés az időn át. Bízom benne, hogy marad a színvonal, és hétről hétre hozza majd az izgalmas perceket.

frequency-1x01-03

ui.: A történet 2016. október 20-án indul, ami önmagában annyira nem is érdekes, de úgy már igen, hogy ekkor mutatja be itthon a sorozatot a Cool. Kolosi Péternek ez bizony sokba kerülhetett, de összejött.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Flanker szerint:

    “Kolosi Péternek ez bizony sokba kerülhetett, de összejött.”
    😀 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.