The Walking Dead: elindult a 7. évad

Sokan értetlenül pislognak afelett, hogy jelenleg a TWD a legnézettebb amerikai sorozat, a kritikusok se igazán zárták a szívükbe, így meg aztán pláne lehet fölényes megjegyzésekkel földbe döngölni a sorozatot. Szerencsére nem tartozom a sorozatsznobok “elit” társaságába, így továbbra is én döntöm el, hogy mi az, amit szeretnék megnézni.

the-walking-dead-7x01-01

A The Walking Dead közel sem egy minőségi sorozat, de egy megbízható szintet általában tud szállítani, és vannak benne olyan szereplők, akikért még akkor is lehet izgulni, ha közben az írók eszméletlen nagy ökörségeket tudnak produkálni az egyes epizódokban. Az meg külön vicces, hogy sokan a képregényt tartják etalonnak. Erre csak annyit tudnék mondani, hogy ha pont úgy tálalnák a képernyőn az eseményeket, mint a füzetekben, akkor már rég nem nézném.

Ezeket a bevezető gondolatokat azért tartottam fontosnak leírni, mert premier és finálé környékén gyakran jönnek a nagy megmondóemberek, akik elefántcsonttornyaikból sokkal könnyebben szagolják ki a minőségi sorozatok édeskés illatát, mint egyszerű földi halandó a hat éve rothadó sétáló halottét. Innentől már a lényegre térek.

the-walking-dead-7x01-02

Negan betoppant a 6. évad végén, hogy jól helyben hagyja a nézőket, de most mindenki megkapta a magáért. Gondolom, hogy vegyesek lesznek a vélemények az epizód kapcsán, hiszen nem egy mesterművet láthattunk ebben a 40 percben. Egy dolog biztos: ütősen brutális epizóddal indított a The Walking Dead. Nekem csak kisebb problémáim voltak a kezdéssel, de ez már veszélyes terep, így csak spoileresen merem folytatni.

Azt nem bírták ki az írók, hogy ne szórakozzanak még egy kicsit a nézőkkel, vagyis nem pont ott folytatódtak az események, ahol tavasszal lógva hagyták az embert, hanem egy kis időugrással indítottak, hogy a 12. perctől rátérjenek a lényegre.

the-walking-dead-7x01-03

Egy picit túlhúzták a dolgot. Negan belépője is ütős volt a 6×16-ban, de most folytatta a bemutatkozást, és egyértelműen kiderült, hogy ki a király a környéken. Negan egy beteg állat, aki megfontoltan cselekszik, és nem riad vissza attól, ha szét kell csapni valaki fejét. A félelem ad neki hatalmat a többiek felett, így brutális belépőre van szüksége, ha még sokáig akar uralkodni ettől az élőhalottaktól hemzsegő világban.

Persze lehet, hogy ez csak egy maszk, amit a külvilág felé mutat, de ha valaki túl sokáig akarja megjátszani magát a többiek előtt, akkor óhatatlanul a részévé válik ez a szerep. Lehet, hogy majd egyszer majd megkapjuk az eredettörténetét.

the-walking-dead-7x01-04

Végül nem voltak elég tökösek az írók (Maggie-t nem merték bántani), de két fontosabb szereplőtől búcsút kell vennünk, szóval azzal nem lehet őket vádolni, hogy jelentéktelen mellékszereplőket írtak ki a sorozatból. Glenn sokak kedvence volt (az enyém is), de már tavaly meg kellett volna halnia. Abraham nem volt rossz figura, de érte nem fogok könnyeket hullatni.

Negan akciója egyértelműen Rick megtörésére irányult. Ez volt a kulcs. Az ő szemszögéből könnyen indokolhatóak a cselekedetei. Kíváncsi leszek, hogy innen merre folytatódik majd a cselekmény. Rick megtört, egy jó darabig nem fog Negan ellen terveket szőni, kénytelen alkalmazkodni az új világhoz, ha életben akarja tartani a szeretteit.

the-walking-dead-7x01-05

Ott vannak viszont még a többiek, akik új utakon indultak el a fináléban. Remélem, hogy izgalmas történetszálakat pengetnek majd az írók. Nagy következtetéseket nem lehet levonni ebből a premierből. A következő hetekben majd kiderül, hogy mennyire lesz érdekes Negan új világa. A karakterben van lehetőség, aztán majd meglátjuk, hogy mennyire  tudnak ügyesen bánni vele az írók. Jeffrey Dean Morgan egyelőre remekel Negan szerepében, de a premier így is “csak” olyan 6,5/10-et érdemel – ha reális akarok maradni.

Kategória: sorozat
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

5 hozzászólás a(z) The Walking Dead: elindult a 7. évad bejegyzéshez

  1. csiki1991 szerint:

    Én csalódtam… Abraham totál kiszámítható választás, egyrészt az előző évados “hangulata” miatt, másrészt belőle bármikor kinézném, hogy egy ütés után nem fekszik ki, Negan pedig mintha meglepődött volna az évad végén… Maggie nagyobb ütés lett volna 😀 Glenn halála pedig bármennyire is epic volt, nekem inkább ilyen alibi húzásnak tűnik – öljük meg, mert már a kuka alól se kellett volna kimásznia épp bőrrel… 😀 és miért van olyan érzésem – igaz egy másik fórumon ültették el a bogarat a fülemben -, hogy Coral keze csak gazdasági okokból maradt meg? 😀

  2. Messor On Kryel szerint:

    A fordulat elfogadható volt, de részemről bárkit kinyírhatott volna. Önmagában az egész szituáció egy “random” halálcsapda volt egyetlen céllal: megtörni a csapatot. Maga a tálalás borzasztóan sikerült. Annyira erőltetett volt maga Negan is, hogy a giccsparádétól már öklendeztem. A “fejszétverőhúdevéres” jelenetek pedig a széria legalja. Kasza közelbe került a sorozat nálam. A színészek játéka mentette egyedül az évadkezdést. 4/10.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s