MEMO

Tasnádi István filmjében Lengyel Tamás egy fiatal orvost alakít, aki a hipermnéziát (az ilyen ember nem tud felejteni) kutatja, és nagy szerencséjére talál is egy ilyen beteget (Molnár Áron), akit tanulmányozhat. Erről szól ez az érdekes történet.

memo-01

Az biztos, hogy a MEMO nem a gyors tempójáról lesz emlékezetes, és így az elején már sok néző elpártolhat, pedig érdemes végignézni ezt az alkotást. Az orvos és a beteg mellett van még egy harmadik fontosabb szereplő, aki nem más, mint a doki memóriaproblémákkal küzdő apja, akit Haumann Péter alakít rendkívül rutinosan. Spoilerek nélkül folytatom.

Spoilerek nélkül nehéz beszélni a filmről, mert már az első percekben tud meglepetést okozni a MEMO. Ezt pedig mindenkinek magának kell felfedeznie. Azt kell mondanom, hogy tévéfilmes keretek között egész jó lett a végeredmény. Nyilván a látvány nem versenyezhet egy mozifilmmel, de a színészi alakítások és a rendezés is teljesen rendben volt, forgatókönyvön viszont lehetett volna egy picit dolgozni, mert akadt benne egy-két klisésebb megoldás. Persze ezek kellettek a történet előrelendítéséhez, de talán valami elegánsabb megoldást is lehetett volna találni.

A lassú történetvezetés ellenére is fenntartotta az érdeklődésemet a MEMO, és azért ez nagy előny, mert mostanában sokszor előfordult, hogy 20-30 perc után untat az adott film. A történet bevezetése ebben az esetben se ragadott annyira magával, de aztán fokozatosan erősödött bennem a kíváncsiság, és egyáltalán nem bánom, hogy a végre jártam ennek a történetnek.

memo-02

Összességében azt mondom, hogy a MEMO egy szokatlan történetet bemutató film, amely megmozgatja a néző agytekervényeit, és biztosan nem kerül gyorsan a feledés homályába. Főleg azért, mert Tasnádi István nem egy sablonos történetet mesél el ebben a szűk másfél órában. Értékelésem: 70%

Reklámok
Kategória: film
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) MEMO bejegyzéshez

 1. Flanker szerint:

  már a pendrive-n lapul, valamikor a közeljövőben meg fogom nézni, örülök hogy neked tetszett

 2. Flanker szerint:

  Na megnéztem. Egyetértek az értékeléssel. Hátránynak beírnám hogy az első 25-30 perc picit döcög, csikorog, utána viszont már jó lesz. Érdekes volt a kimondatlanul de megvalósított (korai) 80-s évek díszletek, erről nem tudtam és kellemes meglepetés volt a megvalósítása. A 3 főszereplő kiváló alakítást hoz, de a feleség nekem nem adta ki, többiek átlagosak. Nem bántam meg hogy megnéztem, 7/10

 3. Desmond Wallace szerint:

  “erről nem tudtam és kellemes meglepetés volt a megvalósítása”

  Igen, ez kiderül az első percekben, de direkt kerültem, mert valamennyire mégiscsak spoiler. Gondolom, hogy direkte nem hangsúlyozták az ajánlóban se.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.