Aranyélet 2×01

Az Aranyélet első évada magasra tette a lécet, most pedig elindult a 2. felvonás, hogy valami hasonló minőséget produkáljon. A Miklósi család visszatért, az életük pedig keményebb, mint valaha, hiszen a korábbi tetteik nem maradnak következmények nélkül.

aranyelet-2x01-01

A 2. évad újdonságai közé tartoznak a múltbéli jelenetek, de egyelőre nem igazán tartom indokoltnak a jelenlétüket, mivel – egy rész alapján – semmit se tettek hozzá az élményhez.

Ónodi Eszter, Anger Zsolt és Thuróczy Szabolcs továbbra is bizonyítják a tehetségüket. A történet picit döcögősen indult, és sajnos a legkevésbé érdekes családtagra fókuszált, de az epizód végére azért már lendületesebbé vált a cselekmény. Spoileresen folytatom.

Mira került a legnehezebb helyzetbe, de nem véletlenül, hiszen a háttérben megindult egy új történetszál is, ami Attila fiatalkori cimborájához kötődik. A múlt tehát nem engedi, hogy tiszta lappal kezdjen új életet a család, pedig Attila mindent megtenne a nyugodt élet érdekében.

aranyelet-2x01-02

Janka viszont nehezen viseli a szegénységet, ráadásul az anyós kosztját kénytelen enni, ami biztos eredményez majd egy kis súrlódást a két nő között. A gyerekek története eddig felemás képet mutat. Mira új szerelmi szála egy csöppet se érdekel, Márk karaktere viszont sokkal több lehetőséget tartogat magában. A HÖK-ös szál viszont egy picit fura volt, de majd kiderül, hogy mit akarnak vele az írók.

Hollós csak rövid időre tette tiszteletét az epizódban, de Anger Zsolt így is uralta a képernyőt. Végh Zsolt már a Fapadban is valami hasonló karaktert formálhatott meg, de ott azért a poénokon volt a hangsúly, most viszont kiderül, hogy drámában mennyire tudja hitelesen hozni a gátlástalan bűnözőt.

aranyelet-2x01-03

Összességében biztató volt a kezdés, de még csak erősen alapozásszagú volt ez az évadnyitó. A múltbéli jeleneteket egyelőre fölöslegesnek érzem, de a későbbiekben talán még változhat a véleményem a témában. 7/10 jár a 2×01-re, de talán lesz ez még jobb is.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s