The Walking Dead 7. évad: 4 rész után

Brutálisan indult az évad, de az eddigi epizód alapján megállapítható, hogy az írók nem sokat fejlődtek az elmúlt években. Úgy tűnik, hogy nagyon elszálltak a remek nézettségtől, így azt hiszik, hogy bármit megtehetnek, de az a helyzet, hogy elég unalmas ösvényre tévedt a TWD. Spoileresen folytatom.

walking-dead-7x04-01

Több problémám is van az idei évaddal, de talán az a legnagyobb gond, hogy nem tudják rendesen kézben tartani a megszaporodott történetszálakat. A második részben csak Morgan és Carol szálára koncentráltak az írók, ami még annyira nem is lenne probléma, mert Ezékielék bemutatkozása elég érdekes volt.

walking-dead-7x02-01

A legutóbbi két részt viszont sehogyan sem lehet halálos tempóval vádolni. Daryl szenvedéstörténete volt eddig a mélypont. Kár, hogy pont az egyik közkedvelt karakter kapott ilyen sótlan epizódot. Mivel nincsenek tehetséges írók a stábban, így csak egy hatástalan 40 percet kaptunk, amelynek során egy hangyányit se halad előre a történet.

walking-dead-7x03

A 7×04 egy fokkal jobban tetszett, de ennél az epizódnál teljesen felesleges volt a 60 perces játékidő. Talán 40 perc alatt is megértették volna a nézők, hogy Negan mennyire szemét alak, és esélyük sincs arra, hogy visszavágjanak neki.

Egyelőre legalábbis így tűnik, de nem hinném, hogy a következő két-három évben csak annyiból állna a történet, hogy Negan szívatja Alexandria népét, Rick pedig derekasan tűri a kizsákmányolást. Az egykori seriff ugyan megtört, de láthatjuk, hogy nem mindenki nyugszik bele Negan uralmába, szóval merem remélni, hogy nem az évadzáróra tartogatják az első komolyabb konfliktust.

walking-dead-7x04-02

Sajnos a sok történetszál rendesen szétdarabolja most a sorozatot. ezzel se lenne semmi baj, ha ügyesebben fésülnék össze az írók az egyes szálakat, de most nem ez a helyzet, és még nem is láttunk mindenkit ebben az évadban. Ott vannak még Jézusék is, akiket idén nem láthattunk, illetve a két túrázó alexandriai, akik már nagyon régen elhagyták a várost. Nem tudom, hogy melyik Tescóba mentek, de valami nagyon durva akció lehet ott, ha ilyen sokáig időznek.

Mindent összevetve, eddig csalódás az az évad. Nem azt várom, hogy minden részben tucatnyi zombi és ember távozzon a másvilágra, de ha egy picit több izgalom és feszültség lenne, annak nagyon tudnék örülni.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Pultos szerint:

    Nagy altatás van folyamatban szerintem. Eddig tényleg vontatott és feszültségtől mentes az évad, de én még nem temetem.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.