Aranyélet 2×05

Ez volt eddig az évad legjobb epizódja. Ilyen ütős akciójelenetet még nem láthattunk magyar sorozatban, de egyébként is rendesen halad a cselekmény, nem futnak fölösleges köröket a szereplők, a cselekedeteik pedig nem maradnak következmények nélkül. Kemény életek, nehéz döntések, brutális pofonok. Ez az Aranyélet 2. évada. Spoileresen folytatom.

aranyelet-2x05-01

Az Aranyélet 2. évada egyértelműen a férfiakra épít. Hiába volt börtönben Mira, és hiába derült most ki, hogy Jankának milyen kegyetlen volt a gyerekkora, ezek az események nem versenyezhetnek Attila, Márk és Endre tragédiájával. Mindhárman gyilkosok.

Ez azért kőkemény helyzet. Hollós Endre egyre inkább a Miklósi család áldozatává válik. Ha Márk nem képzeli magát ennyire nagymenőnek, akkor most nem tudta volna lekapcsoltatni Gáll Feri. Persze ehhez kellett Mira is, aki “meghálálta” a szabadulását.

aranyelet-2x05-02

Mira történetszála az évad leggyengébb pontja. Az Oszi iránt táplált érzelmei már akkor nagyon furcsák voltak, amikor miatta került börtönbe, de ez nem jelentett számára gondot, továbbra is villogtak a szemében a szívecskék, ha meglátta a lányt. Ehhez jön még Döbrösi Laura nem túl meggyőző színészi alakítása. Korábban nem volt vele bajom, de most sokkal gyengébbnek érzem a többi színésznél. Nyilván kezdenek még vele valamit a maradék három részben, de egyelőre eléggé úgy tűnik, hogy kifulladt ez a karakter.

Attilát még sajnáltam a 4. rész végéig, de aztán fellebbentették a fátylat a múltról ez pedig picit más megvilágításba helyezte a bukott családfőt. A 90-es évekbeli történetszál néha működik, de nem mindig tud érdemben hozzátenni a jelen eseményeihez. A 2×04-ben például jó volt, de most nem.

aranyelet-2x05-03

Márk nagyképűsége még komoly következményei lehetnek, hiszen a cigánymaffia főnöke – úgy tűnik – életben marad, így nyilván bosszút forral majd a Miklósi trónörökös ellen. Az akciójelenet nagyon ütős volt, és még abba se kötnék bele, hogy milyen mesterlövész lett hirtelen Márkból. Ezek a percek a csúcsra juttatták az évadot.

Az epizód végére egészen megsajnáltam Hollóst, pedig neki is bőven van a rovásán, én pedig egyáltalán nem szoktam szimpatizálni a negatív figurákkal. Most viszont jobban drukkolok neki, mint Gáll Ferinek. Egyébként elég furcsa, hogy ennyi év után akarja tönkretenni Hollóst. Vajon mit szól majd, ha rájön, hogy valójában Attila miatt hagyták magára?

aranyelet-2x05-04

Mindent összevetve, ez volt eddig a 2. évad legjobb epizódja, ami pontokban kifejezve 8/10-et ér. Ütős akció, kőkemény dráma. Nem ez a magyar valóság, de ez csak egy tévésorozat, szóval nincs ezzel semmi gond. Kíváncsian várom a maradék három epizódot.

Reklámok
Kategória: sorozat
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s