A martfűi rém

A martfűi rém a Kádár-korszakba röpíti vissza a nézőt. Abba az időszakba, amikor Martfű környékén egy sorozatgyilkos vadászott fiatal nőkre. Több áldozatot is szedett, de a hatóság jó ideig nem tudta kézre keríteni az igazi elkövetőt.

a-martfui-rem-02

Igaz, az első gyilkosság után találtak egy helyi férfit, akit elítélhettek, de pár évvel később újabb halálesetek történetek, amelyek nagyon hasonlítottak a korábban lezárt ügyre. Az igazság kiderítése nem mindenki számára elsődleges, így a gyilkos tovább szedheti áldozatait.

Sopsits Árpád filmje nem egy sima krimi. Több annál. Ez egy igazi pszichothriller, és ilyen alkotás nem nagyon született még Magyarországon. A nyomozás mellett végigkísérhetjük a pszichopata gyilkos munka utáni ténykedését. A martfűi rém nem finomkodik, kendőzetlenül mutatja be a gyilkosságokat, az akadozó nyomozást, valamint az ártatlanul elítélt férfi börtönéveit.

A feszültség szinte végig tapintható a játékidő során, a fényképezés is egészen kiváló, és akad a filmben egy-két kimagasló színészi alakítás is. Hajduk Károly nagyon meggyőző volt ebben a szerepben,

a-martfui-rem-01

A játékidő talán egy picit hosszabb volt a kelleténél, egy-két mellékszál esetében kissé lendületét vesztette a cselekmény, de összességében végig a székbe szegezett A martfűi rém. Érzékenyebb lelkű filmrajongóknak nem biztos, hogy ajánlanám a filmet, mivel a rendező nem finomkodik, szóval a gyilkosságok brutálisak, az utolsó áldozat halálát pedig különösen nehéz végignézni.

Volt olyan jelenet a filmben, amin még lehetett volna egy picit dolgozni, vagy más megközelítéssel állni hozzá, de ezek csak kisebb hibák, amelyek nem rontanak sokat az összképen. Az a helyzet, hogy határozottan tetszett A martfűi rém, akár már most újranézném. Értékelésem: 75%

Reklámok
Kategória: film
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.